1.11.12

Στουρνάρας: «Δεν παρέλαβα, ούτε ενημερώθηκα για τη λίστα Λαγκάρντ»...

«Δεν παρέλαβα καμία λίστα όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Κανείς δεν με ενημέρωσε σχετικά με τη λίστα, ούτε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην..
. Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με το τι γνωρίζει για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε στην Επιτροπή ότι δεν είχε κανένα έναυσμα νωρίτερα σχετικά με τη λίστα, και για πρώτη φορά έμαθε γι' αυτή περίπου στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν έγινε ο σχετικός θόρυβος και ερωτήθηκε από τους Financial Times για το θέμα.

Κατόπιν, ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι ρώτησα το ΣΔΟΕ αν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής της λίστας και του απάντησαν αρνητικά. Επίσης, με επιστολή του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ρώτησε τον κ. Στουρνάρα αν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής παράδοσης και του απάντησε αρνητικά.

«Μέσα Οκτωβρίου, έστειλα επιστολή στον Γάλλο ομόλογο μου ζητώντας του να σταλεί η λίστα Λαγκάρντ. Δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Εξάλλου, ο κ. Στουρνάρας -του οποίου η ακρόαση συνεχίζεται στην Επιτροπή- ανέφερε ότι «ίσως η πιο χρήσιμη λίστα είναι η λίστα με τους 54.000 Έλληνες που έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό».

«Έχουν αρχίσει οι διασταυρώσεις των στοιχείων και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Έχουμε ήδη τα πρώτα δείγματα για τις καταθέσεις που είναι πάνω από 100.000. Τις επόμενες μέρες θα φύγουν επιστολές με τις οποίες θα καλούν αυτούς που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους οι καταθέσεις τους ή να πληρώσουν ή να τα δικαιολογήσουν» τόνισε...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: