6.11.12

Στους δρόμους ολοκληρη η χώρα (ΒΙΝΤΕΟ)...



Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν (με μερικές να βρίσκονται σε εξέλιξη) σε μεγάλες πόλεις της επικράτειας, όπως Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Πύργο και αλλού.

Θεσσαλονίκη

Στο άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ. Στην... Καμάρα τα πρωτοβάθμια Σωματεία, ενώ ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο εργατικό κέντρο της πόλης και το κτήριο της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης.

Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται έξω από το Υπουγείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου και κατέληξε η πορεία ΕΚΘ- ΕΔΟΘ. Οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας στην είσοδο του Υπουργείου και θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ηράκλειο

Για τις 10.00 το πρωί ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, οικογενειάρχες με τα παιδιά τους συμμετέχουν δείχνοντας έτσι την αντίθεση τους στα νέα σκληρά μέτρα.

Να σημειωθεί ότι στο ύψος της διασταύρωσης 1821 με τη Λεωφόρο Καλοκαιρινού, το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και ακολούθησε άλλη κατεύθυνση.

Στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά από το κτίριο της περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών μετά την εντυπωσιακή πορεία που πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Οι απεργοί, μπήκαν απροειδοποίητα στο κτίριο το οποίο είναι πλέον αποκλεισμένο, ενώ στην είσοδό του έχουν συγκεντρωθεί αντιεξουσιαστές οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα.

Όπως αποφασίστηκε μάλιστα, οι απεργοί θα παραμείνουν στο κτίριο της περιφέρειας μέχρι και αύριο το απόγευμα οπότε και την ώρα της ψήφισης των μέτρων έχει είδη προγραμματιστεί παγκρήτιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Πορεία από τους ιδιοκτήτες ταξί

Για δεύτερη μέρα οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι αυτοκινηστές πραγματοποιούν από χθες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες , καθώς όπως καταγγέλλουν στο πολυνομοσχέδιο περιέχεται άρθρο που «ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού έργου» των ταξί.

Πάτρα

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιεί και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ) στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Στις 11.40 ξεκίνησε η πορεία του ΕΚΠ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει και η πορεία του ΠΑΜΕ από την πλατεία Γεωργίου.

Πύργος

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται από το ΠΑΜΕ σήμερα στον Πύργο. Η συγκέντρωση γίνεται στην πλατεία ΟΤΕ στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων της 6ης και 7ης Νοεμβρίου κατά της ψήφισης των νέων μέτρων της κυβέρνησης. Ακολουθεί πορεία στο κέντρο της πόλης του Πύργου με πανό και συνθήματα.

Βέροια

Οι μαθητές της πόλης δίνουν δυναμικό «παρών» και πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης.



Δείτε τα σχετικά βίντεο:






Δεν υπάρχουν σχόλια: