13.11.12

Η κρίση βάζει αντικλεπτικές κονκάρδες και στο κρέας...



Με έκπληξη οι πελάτες σουπερμάρκετ της αλυσίδας Match στην πόλη Λίλη της Γαλλίας ανακάλυψαν πριν από λίγες ημέρες τα πακέτα με το ζυγισμένο και συσκευασμένο κρέας να έχουν επάνω αντικλεπτικές κονκάρδες. Σύντομα είδαν ότι... ανάλογα συστήματα προστασίας είχαν και κάποια ακριβά συσκευασμένα τρόφιμα, όπως το φουαγκρά και τα φιλέτα σολομού. «Οσο βαθαίνει η κρίση βλέπουμε να αυξάνονται οι κλοπές από τα ράφια των σουπερμάρκετ. Εχουμε εντοπίσει πελάτες να κρύβουν κιμά στις κάλτσες τους», σημειώνει ο Αλμπάν Περέλ, διευθυντής της Advanced Electronic System που κατασκευάζει αντικλεπτικά για κατεψυγμένα προϊόντα.

Δεν είναι μόνο η αλυσίδα Match, που εφαρμόζει τέτοια συστήματα. Και στην Auchan και στη Leclerc εντοπίστηκαν αντικλεπτικές κονκάρδες και αυτοκόλλητα σε τρόφιμα. Ρεπόρτερ της εφημερίδας «Φιγκαρό», που προσπάθησε, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους των αλυσίδων. Αντίθετα, από τα Carrefour και από τα Dia τον διαβεβαίωσαν ότι δεν προτίθενται να βάλουν αντικλεπτικά.

Το ζήτημα της εφαρμογής αντικλεπτικών μεθόδων σε τρόφιμα είναι λεπτό. Δεν πρόκειται για καλλυντικά ή για ηλεκτρονικά γκατζετάκια, που επίσης προστατεύονται από τους ελαφροχέρηδες στα σουπερμάρκετ. «Δεν θέλω να τους δικαιολογήσω, αλλά αυτοί που κλέβουν κρέας πεινάνε, το κάνουν από ανάγκη», σημειώνει ο πρόεδρος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Secours Populaire, Βενσάν Λοπρέτρ. Αλλά και ο Ζορζ Μπρασένς τραγουδούσε τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, στα οποία ολοταχώς επιστρέφουμε: «Δεν έκανα δα και κακό σε κανέναν επειδή άφησα τους κλέφτες των μήλων να το σκάσουν».
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: