4.11.12

"Ψιλά γράμματα"...

Μείζον θέμα ηθικής τάξεως εγείρεται για τους έχοντες την ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών της Βουλής, καθώς -εκτός όλων των άλλων- φαίνεται πως εν μέσω κινδύνου για... εθνική χρεοκοπία διατέθηκαν αδιαφανώς υπερδιπλάσια των αρχικώς προϋπολογισθέντων ποσά με αποδέκτη το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία: Ενώ στον...



...προϋπολογισμό του «μνημονιακού» έτους 2011 είχε εγγραφεί ένα εκατομμύριο ευρώ για το συγκεκριμένο ίδρυμα, στα «ψιλά γράμματα» του απολογισμού καταγράφεται κονδύλι ύψους 2.570.000 ευρώ! Φυσικά, ουδείς γνωρίζει (ή απολογείται) για το πού πήγαν έτσι ξαφνικά τα επιπλέον 1.570.000 ευρώ.

Αν και προέρχονται από τους σκληρά φορολογούμενους πολίτες, ο προϋπολογισμός του ιδρύματος εξακολουθεί σκανδαλωδώς να παραμένει στα συρτάρια της αρμόδιας διεύθυνσης του Κοινοβουλίου ως εθνικό απόρρητο.

Σχόλιο:
Πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις όπως και πρέπει άμεσα να καταργηθεί ο απόρρητος χαρακτήρας των κονδυλίων της Βουλής. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Βουλή εξαιρείται από την υποχρέωση δημοσίευσης των αποφάσεων της στη Διαύγεια.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: