27.11.12

Ικανοποίηση Μπαρόζο για τη συμφωνία...

Τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος και την εκταμίευση της επόμενης δόσης χαιρέτισε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με ... τον πρόεδρο της Κομισιόν η συμφωνία υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Επιτροπής για ταχεία εφαρμογή του προγράμματος, διασφαλίζοντας την κατάλληλη στήριξη προς την Ελλάδα, μέχρις ότου επιστρέψει στις αγορές.

Ο κ. Μπαρόζο παραδέχτηκε επίσης πως οι ελληνικές αρχές απέδειξαν την ισχυρή δέσμευσή τους προς το πρόγραμμα και χαιρέτισε τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών. Η Επιτροπή εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτές οι προσπάθειες αποτελούν την κατάλληλη οδό για ένα καλύτερο μέλλον του ελληνικού λαού, συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, ερωτηθείς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από ποιες πηγές πρόκειται να προέλθει η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, είπε ότι οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος απομένει να καθοριστούν.

Αναφορικά με τη στάση του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση της Ελλάδας ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ εξέφρασε τη βεβαιότητα της Επιτροπής για τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας πως τόσο το ανακοινωθέν του Eurogroup όσο και οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ είναι σαφείς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: