14.11.12

Προειδοποίηση Λυκουρέντζου για τις εσκεμμένες ελλείψεις φαρμάκων...


Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους αποσύρουν φάρμακα από την αγορά «για ιδιοτελείς σκοπούς», απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, απαντώντας σε ερώτηση για τις ελλείψεις σκευασμάτων που παρατηρούνται στα ράφια των φαρμακείων.
Με τα...
μέτρα που λαμβάνουμε, επιθυμούμε να μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη και όχι τα φάρμακα στην αγορά, υπογράμμισε ο υπουργός σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνάντησης που είχε σήμερα με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και ξεκαθάρισε ότι τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Κατά τη συνάντηση με τους διοικητές ο κ. Λυκουρέντζος υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, καθώς, όπως είπε, παρατηρούνται καθυστερήσεις στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ (προβλέπει 661 λιγότερες κλινικές και τμήματα μέχρι το τέλος του έτους).

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά, διαβεβαιώνοντας ότι σκοπός του υπουργείου δεν είναι να κλείσουν δομές, αλλά να υπάρξουν καλύτερες υπηρεσίες Υγείας για τους πολίτες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει» που υλοποιείται σε νέους τομείς με την παροχή τεχνικής βοήθειας μέσω της συνεργασίας με την Task Force. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε η επιτελική επιτροπή μεταρρύθμισης της Υγείας με αντικείμενο τον καθορισμό πολιτικών και μεταρρυθμίσεων, καθώς και την επίβλεψη, τον συντονισμό και την παρακολούθηση, σε τακτική βάση, της υλοποίησής τους. Ήδη, το υπουργείο έχει ετοιμάσει το δικό του σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο φιλοδοξεί να μετατρέψει την Κεντρική Υπηρεσία σε ένα επιτελικό, στρατηγικό όργανο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στη στρατηγική του υπουργείου για τον τουρισμό υγείας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ανάπτυξή του θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην ελληνική οικονομία, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην ελληνική κοινωνία.

Αύριο Πέμπτη ο υπουργός Υγείας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...


Δεν υπάρχουν σχόλια: