29.11.12

Σε εξέλιξη η Εξεταστική για το μνημόνιο ...



Τασούλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ με μία πρόταση γεμάτη εμπάθεια, ζητάει άδικα και ανιστόρητα να κριθούν πολιτικές επιλογές...
Η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε στη Βουλή, με την ολοκλήρωση της να αναμένεται γύρω στις 5 το απόγευμα, οπότε και... θα διεξαχθεί φανερή ψηφοφορία των παρόντων βουλευτών.

Όπως φαίνεται, πάντως, από τους συσχετισμούς, το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής φαίνεται μάλλον απίθανο. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά θα ψηφίσουν «όχι», αν και σε τέτοιου είδους ψηφοφορίες δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Τασούλας, αφού χαρακτήρισε «ανιστόρητη, άδικη και εμπαθή» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της κυβέρνησης δεν πρόκειται να την ψηφίσει. «'Όταν η χώρα παίρνει ανάσα και χρόνο για το πρόβλημά της, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και με μία πρόταση γεμάτη εμπάθεια, ζητάει άδικα και ανιστόρητα να κριθούν πολιτικές επιλογές. Πέρα βρέχει σε σχέση με τα σημαντικά προβλήματα της χώρας και πέρα από την πραγματική ανάγκη να απαντήσουμε στο πώς οδηγηθήκαμε σε εξελίξεις μετά εκλογές 2009 είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν αποποιούμαστε την πρότασή μας να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, όχι όμως ενάντια στην χωρά και τα συμφέροντα της».

«Ναι», εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ψηφίσουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Παρόλα αυτά, όπως προαναφέρθηκε, οι ψήφοι δεν επαρκούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: