14.11.12

«Επίορκος ακόμα κι αν περάσεις με κόκκινο...»

ΛΑΡΙΣΑ: «Ακόμη και για τροχαία παράβαση, άμα περάσεις με κόκκινο και δικαστείς, θα μπορεί να βρεθείς στη λίστα των επίορκων υπαλλήλων», εξηγούσε χθες ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Γιώργος Παπαδούλης αναφερόμενος στα ...
νέα μέτρα και τις ρυθμίσεις για τη διαθεσιμότητα και τις μετατάξεις-«ίσον απολύσεις»- υπαλλήλων του Δημοσίου.

Από τον σύλλογο διευκρινίστηκε ωστόσο, διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία, ότι κανένα «χαρτί» δεν έχει φτάσει ακόμη σε δημοτικό υπάλληλο. Παρότι εκτιμάται ότι εφόσον εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις, περισσότεροι από 40 υπάλληλοι μόνο στον Δήμο Λαρισαίων θα δουν την πόρτα της εξόδου.

«Αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν ανοίξει η κερκόπορτα», έλεγε ο Γ. Παπαδούλης. «Ο αριθμός των υπό απόλυση συναδέλφων προκύπτει κατ΄ εκτίμηση. Μπορεί να πρόκειται για λιγότερους ή και για πολύ περισσότερους. Μπορεί άλλοι να υπάγονται στην παρακάτω υποπαράγραφο των μέτρων που θέλουν να εφαρμόσουν». Και ο πρόεδρος συμπλήρωνε με νόημα: «Έτσι που το πάνε, άνετα μπορεί να οδηγηθεί ένας υπάλληλος στην απόλυση επειδή στραβοκοίταξε κάποιον και μάλιστα εκτός υπηρεσίας. Να παραπεμφθεί, να δικαστεί και να χαρακτηριστεί επίορκος...».

Χθες το μεσημέρι οι δημοτικοί υπάλληλοι, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας και πραγματοποίησαν ενημερωτική συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Λάρισας. Ανάλογη στάση έχει προγραμματιστεί και για σήμερα από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3 μ.μ.

Εν τω μεταξύ αναμένεται ο ορισμός των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ώστε να μην σταλούν από τις υπηρεσίες των Δήμων στο υπουργείο οι καταστάσεις με τα στοιχεία των υπαλλήλων και να παρεμποδιστεί η σύνταξη της λίστας με τους υπό απόλυση εργαζομένους. Σχετική δέσμευση υπήρξε από τους δημάρχους στο πλαίσιο της συνάντησης του συλλόγου εργαζομένων με τη διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Σωτ. Ζαχαριάς
http://www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: