12.11.12

Πασαρέλα ακραίων (φαινομένων) η Βουλή...


Συζητήσεις πάνω σε θέματα θεμελιώδους σημασίας για το παρόν και το μέλλον της χώρας ευτελίζονται με πρωτοφανείς ακραίες εκδηλώσεις, στις οποίες εκτρέπονται εκπρόσωποι κομμάτων. Τα κρούσματα πλήθυναν στη διάρκεια των συνεδριάσεων της Βουλής για τον νέο Προϋπολογισμό.
Σε...
πασαρέλα ακραίων (φαινομένων) και ακροτήτων έχει μετατραπεί το Κοινοβούλιο.

Ελάχιστες μέρες μετά το πανδαιμόνιο που προκλήθηκε στο περιστύλιο της Βουλής από την «ανταρσία» των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου για τα προνόμιά τους, η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού χαρακτηρίστηκε από ακραίες και εμπρηστικές δηλώσεις που προτρέπουν τον κόσμο σε λιντσάρισμα και διαπόμπευση όσων υπέγραψαν το Μνημόνιο, «πόλεμο» για το ποιος φοράει τα πιο ακριβά αξεσουάρ, έντονες αντιδράσεις για τη συνέντευξη Τσίπρα στην «Die Zeit», στην οποία επί της ουσίας αποτρέπει επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, αναμετάδοση παλιότερης ομιλίας του πρωθυπουργού μέσω μικροφώνου του βήματος, αλλά και βολές για μέρες... ΥΕΝΕΔ και... χούντας.

Πρωταγωνιστές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης με την πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά δήλωσή του ότι «να παρακαλάτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικό δικαστήριο, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη», η οποία και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από τα υπόλοιπα κόμματα όσο και από το ίδιο το κόμμα του που πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από τον βουλευτή.

Ο Π. Χαϊκάλης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που φαίνεται να μπέρδεψε το... σανίδι που υπηρετεί επί χρόνια με τη Βουλή, μεταδίδοντας -μέσω του μικροφώνου του βήματος- παλαιότερη ομιλία του πρωθυπουργού, όπως και ο Αδ. Γεωργιάδης με τους χρυσαυγίτες βουλευτέ, που ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση για το ποιος φοράει τα ακριβότερα ρολόγια και κοσμήματα. Χαρακτηριστικό είναι και το επεισόδιο μεταξύ της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γ. Κουράκο.

«Υπάλληλος»
Η βουλευτής επιτέθηκε στον κ. Κουράκο λέγοντας ότι ήταν κι εκείνος υπάλληλος της Βουλής πριν γίνει βουλευτής. Εκείνος απάντησε υποστηρίζοντας: «Δεν απαντώ στην εργαζόμενη που κόλλησε τα πρώτα της ένσημα στη χουντική ΥΕΝΕΔ και που επί χρόνια ήταν στην κρατική τηλεόραση», με τη Φ. Πιπιλή να επανέρχεται μέσω Twitter αναφέροντας: «Κουράκο, υπάλληλε της Βουλής, εννοείς πως είχε ένσημα επί χούντας και ο χειροκροτών από κάτω Ανεξάρτητος Ελληνας Τέρενς Κουίκ;».

Και μια και αναφερόμαστε στον Τ. Κουίκ, αποχωρώντας από το βήμα της Βουλής σήκωσε τα χαρτιά που κρατούσε για να φανεί το «Οχι» που είχε γράψει στο τελευταίο χαρτί.

Γιώργος Πίκουλας
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: