3.11.12

Πόλεμος και στο ΔΣ της ΕΡΤ για Αρβανίτη – Κατσίμη...



crime.gr 
Πόλεμος ξέσπασε στο ΔΣ της ΕΡΤ με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση για το θέμα των δύο παρουσιαστών της εκπομπής "Πρωινής Ενημέρωσης".

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος με δήλωση του που... είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει, πως δεν συμφωνεί με τη χθεσινή απόφαση του ΔΣ να γίνει συνάντηση της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης με τον Κ. Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη, ώστε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να λήξει η ένταση που έχει δημιουργηθεί.

Σκληρή ανακοίνωση του ο κ. Σίμος τονίζει ότι δεν αποδέχεται «κάθε απόπειρα χειραγώγησης από άλλα μέλη του ΔΣ» και καταλήγει «οι μαριονέτες είναι χαρακτηριστικά στοιχεία άλλων εποχών».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Σίμου :

«Σέβομαι την κάθε άποψη, πολύ περισσότερο την άποψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Συζητώ την κάθε θέση που διατυπώνεται προβάλλοντας τη δική μου επιχειρηματολογία και θεωρώ ότι κάθε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ νομιμοποιείται και υποχρεούται να εκφέρει τη δική του άποψη στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων.

Αυτή η θέση μου δεν σημαίνει και αποδοχή κάθε απόπειρα χειραγώγησής μου, από άλλα μέλη του ΔΣ, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί συνεννόηση για τον τρόπο χειρισμού των προβλημάτων που ανακύπτουν, κρισίμων ή μη. Πολύ περισσότερο δεν αποδέχομαι την εκ προοιμίου δέσμευσή μου, από άλλα ,μέλη του ΔΣ και μάλιστα με δημόσια αναφορά τους, στο τί προτίθεμαι να πράξω. ΟΙ μαριονέττες είναι χαρακτηριστικά στοιχεία άλλων εποχών...»


Υπενθυμίζουμε ότι χτες το βράδυ μετά από τρίωρη συνεδρίαση το ΔΣ έριξε το μπαλάκι στην διοίκηση της ΕΡΤ δηλαδή στον διευθυντή ενημέρωσης Αιμίλιο Λιάτσο κυρίως αλλά και στον διευθύνονται σύμβουλο Νίκο Σίμο που είχε κάνει δηλώσεις εναντίον των δύο δημοσιογράφων να βρουν ουσιαστικά φόρμουλα για την εκτόνωση της έντασης.


Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΔΣ Νίκου Τέλλη :


«Κατ' αρχήν δεν στερείται βάσεως η συζήτηση περί παραβιάσεως κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους των παρουσιαστών της εκπομπής. Κανόνες οι οποίοι, μεταξύ των άλλων, επιβάλλουν τόσο την επαρκή διασταύρωση των μεταδιδόμενων πληροφοριών όσο και το να δίδεται η δυνατότητα δημοσιοποίησης των απόψεων όλων των, κάθε φορά, εμπλεκομένων. Από την άλλη μεριά, πάντως, παίρνοντας υπόψη ότι:


- α) μόνο προσωρινώς απομακρύνθηκαν από την εν λόγω εκπομπή οι παρουσιαστές της και


- β) εάν τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση,


θεωρώ επιβεβλημένο τις επόμενες κιόλας ημέρες να υπάρξει επαφή της διοίκησης με τους δύο δημοσιογράφους, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το επίμαχο περιστατικό της εκπομπής και όσα επακολούθησαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: