7.11.12

Για δεύτερη ημέρα απεργούν οι εργαζόμενοι ενάντια στο μνημόνιο...

Με συγκεντρώσεις το πρωί και το απόγευμα της Τετάρτης κλιμακώνεται η 24ωρη
Για δεύτερη ημέρα απεργούν οι εργαζόμενοι ενάντια στο μνημόνιο ΙΙΙ.
Παραλύει για δεύτερη ημέρα η χώρα εξαιτίας της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κόντρα στα νέα επώδυνα μέτρα που θα τεθούν προς ψήφιση το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κεντρική συγκέντρωση των ...
δύο συνδικάτων θα γίνει στις 5 το απόγευμα και την ίδια ώρα θα διαδηλώσει στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Πάτρα.

Στις 11 το πρωί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, για τις 4 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί στην πλατεία Κοραή.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός, τρένα του ΟΣΕ και ταξί. Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν μετά τις 3 το απόγευμα, αλλά κλειστοί -για λόγους ασφαλείας- θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό και Ακρόπολη. Μετά τη μία το μεσημέρι θα λειτουργήσει το Τράμ.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και τα πλοία την Τετάρτη.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και την Τετάρτη τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ.

Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Επίσης, απεργούν οι τραπεζικοί υπάλληλοι καθώς η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ακόμη, την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: