1.11.12

Παραίτηση Τραγάκη και αποπομπή Θεοδωρόπουλου ζητεί ο Πάνος Καμμένος...

Δριμύτατη επίθεση για τη διαχείριση της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της επεισοδιακής ψηφοφορίας της Τετάρτης στη Βουλή, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ζητώντας την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Ιωάννη Τραγάκη και την αποπομπή του ...
γενικού διευθυντή της Βουλής Θανάση Θεοδωρόπουλου.

Είχε προηγηθεί η επίσημη ανακοίνωση, δια στόματος της αντιπροέδρου Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά, με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ότι «εκ παραδρομής ανακοινώθηκε χθες από το προεδρείο ότι έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, ενώ τελικά από την καταμέτρηση προέκυψε ότι δεν είχε γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία των παρόντων». Πρόκειται για το άρθρο που αφορά στους πόρους υπέρ του ΤΕΕ.

Αμέσως μετά το λόγο ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος καταγγέλλοντας ότι οι βουλευτές του κόμματός του «λοιδορηθήκαν για τις ενστάσεις τους επί του αποτελέσματος από τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Τραγάκη». Ο κ. Καμμένος ζήτησε όχι μόνο την παραίτηση του κ. Τραγάκη αλλά και την αποπομπή του γενικού διευθυντή της Βουλής Θανάση Θεοδωρόπουλου τον οποίο αποκάλεσε «κυβερνητικό γκαουλάϊντερ», προσθέτοντας ότι «έγινε γενικός διευθυντής της Βουλής παρανόμως αν και η θητεία του είχε λήξει». Τα πυρά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στράφηκαν κατά του γενικού διευθυντή της Βουλής επειδή, όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, υπέβαλε λανθασμένες πληροφορίες στο Προεδρείο για την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε, επίσης, και το φαινόμενο της απροθυμίας του πρωθυπουργού προσωπικά και των υπουργών της κυβέρνησης να προσέλθουν στη Βουλή και να δώσουν απαντήσεις στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του κόμματός του με αποτέλεσμα σήμερα να μένουν αναπάντητες 145 ερωτήσεις βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όπως ειδικότερα κατήγγειλε, ο κ. Καμμένος, ο πρωθυπουργός αρνείται να προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στις τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις που ο ίδιος του έχει απευθύνει για το όνομα της Μακεδονίας. «Ακόμη και αν ο Πρωθυπουργός έχει την προστασία των δανείων δυνάμεων και της κ. Μέρκελ, οφείλει περισσότερο σεβασμό στα μέλη του κοινοβουλίου», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τα πυρά του οποίου δεν ξέφυγε ούτε και ο κ. Στουρνάρας για τον οποίο είπε ότι σύμπτωμα αυτής της απαξίωσης είναι και η πρόσφατη παρατήρηση του «διορισμένου υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, του προσώπου που έκανε το swap της Goldman Sachs, ότι ο Κανονισμός της Βουλής πρέπει να αλλάξει».

Επίσης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι το προεδρείο και η υπηρεσία νομοθετικού έργου αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να τους παραδώσει αντίγραφο της μήνυσης της Ντόρας Κρητικοπούλου κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ώστε να τον μελετήσουν οι βουλευτές και να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα οδηγούσαν στην ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Προανήγγειλε, πάντως, ότι το κόμμα του αναλαμβάνει τώρα πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών με στόχο τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Τη βεβαιότητα ότι, μέσω των πρακτικών, θα ενημερωθεί το γραφείο του προέδρου της Βουλής για τις αιτιάσεις και ότι «το θέμα θα προχωρήσει», εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά η οποία, αναφερόμενη και στις καταγγελίες για την απροθυμία μελών της κυβέρνησης να απαντήσουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, είπε ότι το πρόβλημα έχει τεθεί επανειλημμένως και στη διάσκεψη των προέδρων και πραγματικά ο κ. Μεϊμαράκης «προσπαθεί να φέρει τους υπουργούς στη Βουλή».

Σε παρέμβασή του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης απέδωσε τη χθεσινή διαχείριση της ανακοίνωσης του αποτελέσματος στην «πίεση του χρόνου και της πολυπλοκότητας των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής που οδήγησαν σε εσφαλμένη ερμηνεία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο άρθρο 4». «Είμαι βέβαιος ότι αυτή η εσφαλμένη ερμηνεία οφείλεται σε αυτούς τους λόγους. Δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι από πρόθεση ένας προεδρεύων μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα» είπε επίσης ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Την εκτίμηση ότι ο κ. Τραγάκης δεν λειτούργησε από πρόθεση, διατύπωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. Είπε όμως ότι η συμπεριφορά του κ. Τραγάκη έδωσε εύλογο έδαφος για αιτιάσεις επειδή, ενώ η καταμέτρηση ήταν πολύωρη όπως και η διαβούλευση για το αποτέλεσμα και άρα δεν υπήρχε πίεση χρόνου, ο αντιπρόεδρος δεν παρέμεινε στην έδρα προκειμένου να λύσει επιτόπου το θέμα που επισήμαιναν οι βουλευτές...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: