24.11.12

Μια πλήρης περιγραφή των εξελίξεων για το ασφαλιστικό στα ΜΜΕ...

Πώς ο πρόεδρος και η πλειοψηφία στο νέο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ πρωτοστατήσανε στην προσπάθεια… αυτο-αποκλεισμού του Κλάδου Υγείας του ΤΑΙΣΥΤ (Β’ Διεύθυνση ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) από τον κοινωνικό πόρο και δώσανε αμαχητί την... περίθαλψη στον ΕΟΠΥΥ .
Από την 1η Δεκεμβρίου 2012 οι τρεις κλάδοι υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΑΙΣΥΤ. ΤΑΤΤΑ και ΤΣΕΥΠ) εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ – αναφέρουμε παρακάτω τι σημαίνει αυτό και τι πρέπει πλέον να γίνει από μας. Προηγείται, όμως, να συνειδητοποιηθεί πως η υποβάθμιση της περίθαλψης είναι βαριά ήττα για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και γιατί κάποιοι με τους χειρισμούς τους μας οδήγησαν εδώ. Επίσης, οι συνάδελφοι που προσωρινά εξαιρέ­θηκαν από το μέτρο (όπως του ΕΔΟΕΑΠ), δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες για την ασφα­λιστική τους τύχη, καθώς στην αιτιολογική έκθεση (υποπαράγραφος ΙΒ.1) του νομοθετικού εκτρώματος, του ενός άρθρου για το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Προσαρμογής», αναφέρε­ται ρητά:

«Σημειώνεται ότι η προτεινόμενη ρύθμιση δεν καταλαμβάνει τους κλάδους υγείας των ασφα­λιστικών Ταμείων που λειτουργούν με τη μορφή ν.π.ι.δ. και είναι πιθανό να στηρίζονται οι­κονομικά με τη θέσπιση υπέρ αυτών κοινωνικών πόρων (π.χ. Ε∆ΟΕΑΠ). Τα εν λόγω Ταμεία θα τύχουν αντικείμενο ξεχωριστής ρύθμισης στο άμεσο μέλλον. προκειμένου να εξορ­θολογιστεί ο τρόπος χρηματοδότησής τους, ιδίως μέσω της κατάργησης τυχόν προβλε­πόμενων κοινωνικών πόρων».

Είναι ξεκάθαρη, λοιπόν, η μοίρα των δημοσιογραφικών Ταμείων. Το αγγελιόσημο από την τρόικα και τον Στουρνάρα καταργείται και μένουν, όσο μείνουν, οι «υποσχέσεις» του αρμό­διου για τα ΜΜΕ υπουργού Σίμου Κεδίκογλου ότι θα αντικατασταθεί με «κάτι άλλο». Δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση, αν ισχύσουνε οι δηλώσεις Κεδίκογλου –που συγκρούονται με τις δηλώσεις Στουρνάρα- το θέμα του κοινωνικού πόρου, αλλά και η νέα κατανομή του σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης και σωματεία των ΜΜΕ, (που επιχειρούν – ονειρεύονται συγκεκριμένοι συντεχνιακοί κύκλοι) εφ΄ όσον τεθεί, θα είναι μειωμένος πόρος, με κατανομή από μηδενική βάση (και προς τους διαφημιστές;). Και οι εργοδότες υπολογίζουν από τώρα ότι θα μοιραστούν την όποια διαφορά προκύψει με τους διαφημιστές και θα μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους (νομίζει κανείς ότι θα γίνουν φθηνότερες οι διαφημίσεις;), με τους εργαζόμενους κατηγοριοποιημένους (οι πολλοί εντός και μερικοί εκτός ΕΟΠΠΥ) και λεηλατημένους-χωρίς συμβάσεις, με μισθούς πείνας, με ελάχιστες θέσεις μισθωτών και υποκατάστασής τους από τη γαλέρα των Δ.Π.Υ. κατανοείται ότι η μοίρα των Ταμείων θα είναι κοινή και τα αποθεματικά κουρσεμένα. Και βέβαια αρκετοί (καθένας για τους λόγους του) βοήθησαν αυτό να γίνει.

Σκόπιμη σύγχυση, επικίνδυνες μεθοδεύσεις

Την ώρα που κορυφωνόταν η μάχη για την εξαίρεση των κλάδων Υγείας στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θεμιστοκλής Μπερεδήμας και οι Πέπονα, Αλα­τάς, Μπατή, προσπάθησαν να πετύχουν -διά της πλαγίας και εν κρυπτώ- τη μετατροπή του κλάδου περίθαλψης του ΤΑΙΣΥΤ (Β’ Διεύθυνση) σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης, με πρό­σχημα ότι«μόνον έτσι θα ήταν δυνατή η εξαίρεση από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ», εμφανίζο­ντας ουρανοκατέβατους δικηγόρους και αναλογιστικές μελέτες-θαύμα (!!!) που θα ήταν έτοιμες… εντός τριών ημερών, ώστε «να προλάβουμε να καταθέσουμε αίτηση για ΝΠΙΔ, πριν ψηφιστεί στη Βουλή η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ».

Επιπλέον, ο Θεμιστοκλής Μπερεδήμας το βράδυ της Κυριακής 4 Νοεμβρίου προσπάθησε να καλέσει με sms, έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΣΠΗΤ χωρίς να καταθέτει -αν και ρωτήθηκε- την ημερήσια διάταξη (γιατί, άραγε;) για το πρωί της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου, ημέρα απεργιακής κινητοποίησης και το έκανε με δεδομένη την απουσία δύο μελών του Δ.Σ. (προσδοκώντας σε προκάτ πλειοψηφίες). Και όλα αυτά μετά την καταγγελία μας στη συζήτηση που ακολούθησε την ματαιωθείσα Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΗΤ, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και τις σχετικές ανακοινώσεις μας, (βλ. ανακοίνωση: Τα βάρη και πάλι στους«πληβείους» των ΜΜΕ).

Η μετατροπή των κλάδων περίθαλψης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης επιχειρήθηκε, μάλιστα, ερήμην όλων των Σωματείων (ΕΠΠΗΤ, ΕΦΕ κ.λπ.), που έχουν ασφαλισμένους στη Β’ Διεύθυνση ΤΑΙΣΥΤ (Σωματεία με τα οποία συμπράττουμε και συνεργαζόμαστε στο Διασωματειακό)υπονομεύοντας σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης πολλών ετών, με την απίστευτη δικαιολογία, ότι «βάσει νόμου δεν χρειαζόμαστε τη γνώμη τους, καθώς αρκεί μόνο η σύμφωνη γνώμη του πρωτεύοντος σωματείου, για τη μετατροπή του ΤΑΙΣΥΤ σε ΝΠΙΔ»!

Οι αποδείξεις για τη μεθόδευση

Τι σημαίνει όμως Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης;

1. Απέκρυψαν και αποκρύπτουν ότι τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΝΠΙΔ) λειτουρ­γούν με κεφαλαιοποιητικό σύστημα (ατομικοί λογαριασμοί) και όχι αναδιανεμητικά (όπως λειτουργούσε ο Κλάδος Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όπου όλοι οι ασφαλισμένοι έχουν ακριβώς τις ίδιες παροχές σε περίθαλψη, ανεξάρτητα από το ύψος των εισφορών τους). Τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΝΠΙΔ) λειτουργούν ακριβώς όπως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες: ό,τι πληρώνει ο καθένας ατομικά παίρνει, χωρίς την παραμικρή πρόνοια για τους οικονομικά αδύναμους!

2. Απέκρυψαν και αποκρύπτουν, επίσης, ότι η μετατροπή που επιχειρούσαν σε Επαγγελ­ματικό Ταμείο, πέρα από τις άλλες μεθοδεύσεις (αλλαγή της ως τώρα κοινής πετυχημένης γραμμής, εγκατάλειψη των άλλων σωματείων, διάσπαση του ασφαλιστικού μετώπου) οδη­γούσε ταυτόχρονα στην… αυτοεξαίρεση του Κλάδου Υγείας από τον κοινωνικό πόρο, καθώς ρητά προβλέπεται από το νόμο, ότι τα Επαγγελματικά Ταμεία χρηματοδοτούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, από εισφορές εργαζομένων – εργοδοτών!

Δηλαδή, μεθόδευσαν τη δημιουργία ενός Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης το οποίο χωρίς πόρο …θα χρεοκοπήσει μέσα σε λίγους μήνες. Στο μεταξύ, στο χωρίς πόρους ταμείο, θα είχαν διαμεσολαβήσει -με τη σύμφωνη γνώμη του/των διαχειριστή/τών, των 38 εκατ. ευρώ, βεβαίως βεβαίως- «οικονομικοτεχνικοί σύμβουλοι», «ειδικοί τεχνοκράτες» για τα ασφαλιστικά, «επαγγελματίες των επενδύσεων» και συναφείς «ειδικότητες», που θα προσέ­φεραν αζημίως τις υπηρεσίες τους στο νέο ΝΠΙΔ–Επαγγελματικό Ταμείο (τα σχόλια δικά σας)…

Τελικώς, ο Θεμιστοκλής Μπερεδήμας δεν κατάφερε να γίνει διαχειριστής των 38 εκατ. ευρώ -αποθεματικά του Κλάδου Υγείας της Β’ Διεύθυνσης (ΤΑΙΣΥΤ) του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όπως ήθελε το σχέδιο απόφασης, που κατέθεσε στην…ΕΣΗΕΑ (αρ. πρωτ. 2886/2-11-12) η …Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων του Δημήτρη Τσαλαπάτη, σε μια απίστευτη προσπάθεια «καπελώματος» και χειραγώγησης Σωματείων.

Επιχείρησαν, επίσης, να δημιουργήσουν σκόπιμη σύγχυση «παίζοντας» με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, μιλώντας για προσδοκίες συγχώνευσης με τον ΕΔΟΕΑΠ στο μέλλον (;) -σε μια προσπάθεια παραπλάνησης καλοπροαί­ρετων συναδέλφων.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να γράφει στο καταστατικό του ότι είναι ΝΠΙΔ, αλλά έχει ιδρυθεί με άλλο νομικό πλαίσιο και δεν είναι Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΝΠΙΔ) με τις προδιαγραφές του ν.4075/2012-βάσει του οποίου ο Κλάδος Υγείας της Β’ Διεύθυνσης είχε προταθεί να μετατραπεί σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης. Ο ΕΔΟΕΑΠ καλύπτει τους τομείς Υγείας-Πρόνοιας-Επικούρησης, έχει θεσμοθετημένο πόρο (αγγελιόσημο), ενώ ειδικό­τερα σε ό,τι αφορά τις παροχές υγείας λειτουργεί αναδιανεμητικά (δηλαδή με τους κανόνες ενός υποχρεωτικού ασφαλιστικού συστήματος).

Καιρός να συνειδητοποιήσουν όλοι πως ανάμεσα στα αυτοδιαχειριζόμενα ταμεία εργα­ζομένων με θεσμοθετημένους πόρους, όπως ο ΕΔΟΕΑΠ και τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, όπως αυτά που σχεδίαζαν, η απόσταση είναι κολοσσιαία. Όσοι επιχείρησαν και επιχειρούν να παραπλανήσουν τον κλάδο, δημιουργώντας σκοπίμως σύγχυση, είτε είναι «παπαγαλάκια» τροϊκανών, συγκυβέρνησης, εργοδοσίας, είτε, παίζουν «προσωπικά παιχνίδια».

Υπήρχε λύση να παραμείνει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εκτός ΕΟΠΥΥ

Μέχρι τώρα η ενιαία αντίδραση του κλάδου (απεργίες, ενημέρωση φορέων και εργαζομένων, διεκδίκηση ενιαίου Ταμείου στα ΜΜΕ) είχε σώσει τρεις φορές το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από τον ΕΟΠΥΥ –και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα ήταν ακόμη και σήμερα εκτός ΕΟΠΥΥ εάν είχε παραμείνει ενιαία η αντίδραση. Η αυτοτέλεια του κλάδου διασώθηκε πολλές φορές από τις κατά καιρούς επιθέσεις, χάρη σ’ ένα πολύ πλατύ μέτωπο συμμαχιών, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο η ΕΣΠΗΤ (απέναντι στα σχέδια Πετραλιά, Λοβέρδου και Κουτρουμάνη). Ένα πλατύ μέτωπο που το ένωνε η κοινή αντίληψη για ένα Ταμείο με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Αλλά τώρα, η διοίκηση της ΕΣΠΗΤ δεν έκανε καν τον κόπο να ενημερώσει βουλευτές και κόμματα για την πραγματική διάσταση του ασφαλιστικού στα ΜΜΕ.

Η θέση μας για την ασφάλιση ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ, με ενιαίο κανονισμό Σύνταξης–Περίθαλψης–Πρόνοιας–Επικούρησης. Αυτή την ευρύτατης αποδοχής θέση υπονόμευσαν και υπονομεύουν συστηματικά οι συντεχνια­κές δυνάμεις από την ΕΣΗΕΑ, βρίσκοντας συμμάχους (!!!) ακόμη και μέσα στην ΕΣΠΗΤ, τη «Νέα Κίνηση» (Μπερεδήμας-Πέπονα-Μπατή) και το νεόκοπο «ΕΝΤΥΠΩΣ» του Θανάση Αλατά. Με τα μέτωπα του αγγελιοσήμου και του κλάδου επικούρησης ανοιχτά, είναι βέβαιο πως οι επιθέσεις των σκληρών «συντεχνιαστών» και των «αφελών φίλων» σε άλλα Σωματεία (που μόνο χαμένα θα βγουν, αν πετύχουν τα σχέδιά τους), θα ενταθούν.

Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν ολιγωρούμε. Αναλαμβάνουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ενότητα και τη δράση όλων των υγιών αντισυντεχνιακών δυνάμεων σε όλα τα σωματεία, για να διασωθεί ό,τι μπορεί, με λύση που περιλαμβάνει τον ΕΔΟΕΑΠ.

Και τώρα… στροφή 180 μοιρών από τη διοίκηση της ΕΣΠΗΤ

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία ένταξης των κλάδων περίθαλψης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ(1.12.2012) και άρχισαν να εκδίδονται οι πρώτες εφαρμοστικές εγκύκλιοι (ΑΔΑ: Β4Σ6ΟΞ7Μ-Α1Κ η οποία… αντικαταστάθηκε με την ΑΔΑ: Β4ΣΨΟΞ7Μ-74Ν επειδή η πρώτη εγκύκλιος έκανε αναφορά και στον ΕΔΟΕΑΠ), γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι συνεχίζονται οι διεργασίες στο παρασκήνιο.

Η διοίκηση της ΕΣΠΗΤ σε μια προσπάθεια να μην χρεωθεί ότι διαμόρφωσε τις συνθήκες για να πάει ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τελικά στον ΕΟΠΥΥ, επιχείρησε με στροφή 180 μοιρών να θολώσει τα νερά. Μετά τις διαμαρτυρίες όλων των Σωματείων για τις …αυτοκρατορικές αποφάσεις που προσπάθησε να πάρει ερήμην του κλάδου, ανακάλυψε την ενιαία ασφάλιση και περίθαλψη όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Μόνο που το κάνει με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο (αφού σπατάλησαν δυόμιση εβδομάδες σε ομφαλοσκόπηση).

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου η ΕΣΠΗΤ κάλεσε στα γραφεία της ΕΤΗΠΤΑ τα Σωματεία που εκπροσωπούν τους ασφαλισμένους των κλάδων περίθαλψης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, για… μια πρώτη συζήτηση: Υπογράμμισαν τη θέση για ενιαία δημόσια ασφάλιση και ενιαίες παροχές συντάξεων, περίθαλψης, πρόνοιας, υγείας για όλους τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης και κάλεσαν τη διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να πάρει αποφάσεις που θα παρεμποδίσουν την υποβάθμιση των παροχών περίθαλψης και την εκχώρηση αποθεματικών και ακινήτων του Ταμείου.

Την επομένη, 21 Νοεμβρίου 2012, σε ευρύτερη σύσκεψη στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις, ενώ οι σχετικές ενέργειες θα οριστικοποιηθούν σε συνεδρίαση την Τρίτη 27 Νοεμβρίου2012.

Μόνο που όλα αυτά δεν φτάνουν, γιατί δεν συνοδεύονται από τα αυτονόητα: Η ΕΣΠΗΤ πρέπει να ζητήσει από ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΑ και ΕΠΗΕΘ (τα σωματεία που τα μέλη τους ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ) να αποφασίσουν άμεσα τα Διοικητικά τους Συμβούλια αν θα δεχτούν ή όχι να καλυφθούν από τον ΕΔΟΕΑΠ και τα μέλη των άλλων Σωματείων (ΕΣΠΗΤ, ΕΠΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΦΕ κ.α.) –και να κινήσουν τις διαδικασίες για έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ που θα επικυρώσει τις αποφάσεις.

Μην ξεχνάμε πως και οι ασφαλισμένοι της Α’ Διεύθυνσης ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ), στον ΕΟΠΥΥ ασφαλίζονται για περίθαλψη (και παλαιότερα στο ΙΚΑ). Απλά, τα μέλη των Σωματείων ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΑ και ΕΠΗΕΘ λαμβάνουν παροχές περίθαλψης, πρόνοιας & επικούρησης από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Το ίδιο πρέπει να γίνει τώρα και με τα άλλα Σωματεία ΜΜΕ.

Μόνον έτσι μπορεί πλέον να διασφαλιστεί το Αγγελιόσημο (αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα, γιατί ο πόρος που σύντομα θα το αντικαταστήσει θα είναι μικρότερος και …δεν χωράει όλους -και καλό είναι να προβλέψουμε τις αντιθέσεις που μπορεί να δημιουργηθούν).

Ο Κλάδος Υγείας της Β’ Διεύθυνσης (πρώην ΤΑΙΣΥΤ)και ο ΕΟΠΥΥ

Ήδη διαβάζουμε τις πρώτες εφαρμοστικές εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ και τις αμέσως επόμενες μέρες θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για όλα όσα αλλάζουν στην ασφάλιση και την περίθαλψη.

Τα αποθεματικά του Κλάδου Υγείας του Ταμείου μας, καθώς και οι εισφορές μας, θα χρη­σιμοποιηθούν για την κάλυψη του ελλείμματος ενός (1) δισ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι όποιες παροχές έχουμε θα υποβαθμιστούν άμεσα, από την 1η Δεκεμβρίου 2012 -αλλά και με…νομοθετημένη πρόβλεψη νέας υποβάθμισης αργότερα, εφόσον συνεχίσει να παράγει ελλείμ­ματα ο ΕΟΠΥΥ. «Φρόντισαν» γι’ αυτό -πλην της τρόικας και της κυβέρνησης-και όσοι πολέμησαν λυσσα­λέα κάθε ενδεχόμενο ενοποίησης (ακόμη και απλής συνεργασίας) ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ –κι αυτός ο πόλεμος εξελίσσεται και κλιμακώνεται μεθοδικά και συστηματικά εδώ και πολύ καιρό. Ξέχασαν όμως ότι στα θύματα αυτή τη φορά περιλαμβάνονται και εκατοντάδες μέλη της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ που πλέον εργάζονται σε μη ημερήσια ΜΜΕ.

Το «κούρεμα» των αποθεματικών των Ταμείων με το PSI, έχει προκαλέσει ασύλληπτη κα­ταστροφή, τόσο στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όσο και στον ΕΔΟΕΑΠ. Σε συνάρτηση με τη ραγδαία πτώση των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές λόγω των απολύσεων, των μειώσεων των αποδο­χών με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, της κατάρρευσης μεγάλων συγκροτημάτων ΜΜΕ (Ελευθεροτυπία, Alter ,IMAKO, Λυμπέρης κ.ά.), της έξαρσης της εισφοροαποφυγής και της εισφοροκλοπής, με τη… βοήθεια των αλλεπάλληλων «ρυθμίσεων -διευκολύνσεων» των εργοδοτών, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας, και της πτώσης των εσόδων από το αγγελιόσημο, τα Ταμεία ΜΜΕ βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.

Η απάντηση στην κρίση των Ασφαλιστικών Ταμείων μας, που δημιουργήθηκε από τις μνημονιακές πολιτικές και το «κούρεμα» των αποθεματικών τους, δεν μπορεί να είναι η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ τους, ούτε η συντεχνιακοί χειρισμοί και μεθοδεύσεις για να «σουταρι­στούν» οι πληβείοι, ώστε ό,τι απομείνει από τον πόρο, να καρπωθούν οι «εκλεκτοί» και οι «επιτήδειοι»…

Τα οικονομικά στοιχεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Ενδεικτικά, παραθέτουμε τα οικονομικά στοιχεία για τους τρεις Κλάδους Περίθαλψης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (λειτουργούν με ενιαίο Κανονισμό Παροχών) για το πρώτο οκτάμηνο 2012:

ΚΛΑΔΟΙ ΥΓΕΙΑΣ *

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ –ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012

B’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Γ’ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΟΛΟ

ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ 38,0 εκατ. ευρώ 7,2 εκατ. ευρώ 13,5εκατ. ευρώ 58,7 εκατ. ευρώ

ΕΣΟΔΑ 3,6 εκατ. ευρώ 2,5 εκατ. ευρώ 3,2 εκατ. ευρώ 9,3εκατ. ευρώ

ΕΞΟΔΑ 2,6 εκατ. ευρώ 3,5 εκατ. ευρώ 4,5 εκατ. ευρώ 11εκατ. ευρώ

ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΑ 3,7 εκατ. ευρώ 5,1 εκατ. ευρώ 2,7εκατ. ευρώ 11,5 εκατ. ευρώ

* Β΄Διεύθυνση (πρώην ΤΑΙΣΥΤ), Γ’Διεύθυνση (πρώην ΤΑΤΑ), Δ’ Διεύθυνση (πρώην ΤΣΕΥΠ)

** Στα αποθεματικά συμπεριλαμβάνονται και τα εκ του νόμου υποχρεωτικά κατατεθειμένα διαθέσιμα στο «Κοινό Κεφάλαιο» των Ασφαλιστικών Ταμείων, που διαχειρίζεται αποκλειστικά η Τράπεζα της Ελλάδος -αυτά που τοποθετεί (ερήμην Ταμείων και ασφαλισμένων), σε ομό­λογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν «κουρευτεί» και αντικατασταθεί με ομόλογα που λήγουν ως και το… 2042!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: