25.11.12

Αστυνομική βία μέσα σε σχολείο...


Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου της Κέρκυρας, αστυνομικοί συνέλαβαν παράνομο μετανάστη μέσα στο χώρο του σχολείου, κάνοντας και χρήση βίας.

Σύμφωνα με ... τον Σύλλογο, η αστυνομία επέλεξε το πρωί της 19ης Νοεμβρίου για να κάνει έφοδο σε εγκαταλελειμμένο σπίτι δίπλα από το σχολείο προκειμένου να συλλάβει παράνομους μετανάστες. Η επιχείρηση κατέληξε σε καταδίωξη μέσα στους σχολικούς χώρους, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ή να εκκενωθεί το κτίριο. Έναν μάλιστα από τους μετανάστες τον συνέλαβαν στην ταράτσα.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για χρήση βίας από πλευράς αρχών σε βάρος αλλοδαπών, κάτι που η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει.

Οι αρχές, από την πλευρά τους, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν:

«Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, ύστερα από καταγγελίες πολιτών, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (19.11.2012) το πρωί, επιχείρηση για την απομάκρυνση μη νόμιμων μεταναστών από ακατοίκητο κτίριο δίπλα σε σχολικό συγκρότημα στην Κέρκυρα, στο οποίο διέμεναν παράνομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν στο χώρο του κτιρίου τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες υπήκοοι Αλγερίας, Συρίας και Λιβύης (ηλικίας 37, 19 και 29 ετών).

Επίσης, συνελήφθη στην ταράτσα του σχολικού συγκροτήματος, ένας 19χρονος υπήκοος Συρίας, ύστερα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης των αλλοδαπών δεν ασκήθηκε σωματική βία σε βάρος τους και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ κρατούνται προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Από την πλευρά των συλληφθέντων αλλοδαπών, ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα, για βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: