1.11.12

Ο ειλικρινής Παναγιώτης Λαφαζάνης...



Σάλος έχει προκληθεί μετά την πρωινή τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος είπε κατά λέξη στην πρωινή εκπομπή του Ant1:

Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Έχουμε... κάνει όμως ένα δρόμο μεγάλο, μια πορεία, έχουμε κάνει τα βήματα, την προετοιμασία, τον σχεδιασμό κ.τ.λ. και έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο. Το...


...να βγαίνει ένα κόμμα κάθε φορά και να λέει είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε να λύσουμε όλα τα θέματα, να απαντήσουμε σε όλα τα προβλήματα, να κινηθούμε από εδώ, να κινηθούμε από εκεί, τα έχω ακούσει πολλές φορές.


Μετά, την άλλη μέρα όταν βγαίνανε στην κυβέρνηση χάος, χάος απροσμέτρητο. Αυτά έλεγε ο κ. Παπανδρέου, λεφτά έχουμε, όλα είναι τακτοποιημένα, κοιτάξτε έχουμε και πρόγραμμα 100 ημερών κ.τ.λ.


Τα προβλήματα είναι δύσκολα. Εμείς κάναμε ένα άλμα από τα 4% στο 27% ήρθαμε σε μια κατάσταση αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο μπορεί ας πούμε με τη θέληση του ελληνικού λαού να είμαστε κυβέρνηση, κάναμε μια υπερπροσπάθεια να δούμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά, πιο ουσιαστικά, πιο μέσα στην πραγματικότητα και πάνω σε αυτή τη κατάσταση να διατυπώσουμε προγραμματικές θέσεις. Νομίζω ότι επειδή έχουμε συναίσθηση των προβλημάτων και των δυσκολιών αυτά τα οποία έχουμε καταφέρει ως τώρα είναι αρκετά ως αφετηρία για μια κυβερνητική πολιτική η οποία σιγά σιγά θα αρχίσει να αποδίδει.


Σχόλιο: Αν και διαφωνώ με το σύνολο των πολιτικών θέσεων του κ.Λαφαζάνη, αξιολογώ την τοποθέτηση του ιδιαίτερα θετικά και νομίζω ότι τηρεί μια έντιμη στάση. Όπως γράφει και η Τσούγδω στο Twitter, τόσα χρόνια μπουχτίσαμε από τα "είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε"...

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: