3.11.12

Τέλλη, Τέλλη, Τέλλη, κάλπικε ντουνιά (της δημόσιας τηλεόρασης)...



Συνεχίζεται το ξεκατίνιασμα, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ...
Ρε, αυτοί θα μας κάνουν να νοσταλγήσουμε - ήμαρτον Κυριε!- τον Τσιτσιμπίκο!
Αυτό το χάλι με τις εκατέρωθεν ανοησίες και το ξεκατίνιασμα, δεν εχει ξαναγίνει ποτέ στην ΕΡΤ. Ούτε στις χειρότερες - που είναι πολλές - στιγμές της.
Όπως ... διαβάζουμε στο crime.gr:

Μορφή σίριαλ παίρνει η κόντρα για το θέμα των παρουσιαστών της «Πρωινής Ενημέρωσης» Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη

Το βράδυ, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ Νίκος Τέλλης απάντησε στο σχόλιο του διευθύνοντος Συμβούλου Νίκου Σίμου, διαφωνώντας με την απόφαση του ΔΣ της δημόσιας τηλεόρασης να γίνει η συνάντηση των δύο δημοσιογράφων με τη διοίκηση, ώστε να δοθούν οι αμοιβαίες εξηγήσεις και να κοπάσει η ένταση

Ο Νίκος Τέλλης στην ανταπάντηση του, μιλάει για παρερμηνεία της αρχικής του δήλωσης, ενώ αρνείται και, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εκπλήσσεται για τον υπαινιγμό του Νίκου Σίμου ότι επεδίωξε να τον καταστήσει μαριονέττα.

Όπως υπογραμμίζει, «Με το να διατυπώνεις τη γνώμη σου – και μάλιστα μετά από ημέρες, περιμένοντας να συνεδριάσει πρώτα το διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι προσπαθείς να το προκαταλάβεις- για ένα σοβαρό θέμα που ευλόγως απασχολεί την κοινή γνώμη (και την εταιρεία της οποίας είσαι πρόεδρος), δεν αποδεικνύει ότι σου αρέσουν οι μαριονέττες. Κάθε άλλο. Άλλωστε, οι μαριονέττες είναι σιωπηλές. Ακόμη και όταν δεν πρέπει»

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Τέλλη:

«Ο κ. Σίμος αδικεί κατάφωρα τόσο τις προθέσεις και τη διαλλακτική στάση μου όσο και την εν γένει προσωπικότητά μου με το σχόλιό του. Εκτός αυτού, παρερμηνεύει και τη δήλωσή μου: Η απλή ανάγνωση του κειμένου της –και όχι οποιωνδήποτε δημοσιογραφικών σχολίων ή αναφορών επ' αυτής- αρκεί, για να αντιληφθεί κανείς ότι με την ανακοίνωσή μου δεν προσπάθησα να «δεσμεύσω εκ προοιμίου» ή πόσο μάλλον να «χειραγωγήσω» τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, αφού σε αυτήν αρκούμαι απλώς να δημοσιοποιήσω τη θέση που εγώ προσωπικώς διατύπωσα για το εν λόγω θέμα στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης στο διοικητικό συμβούλιο.

Και βέβαια, έκρινα αναγκαίο να δημοσιοποιήσω τη θέση μου αυτή για ένα θέμα που έχει θεσμικές προεκτάσεις μείζονος σημασίας, για δύο λόγους: Πρώτον και κυρίως, γιατί θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό θα βοηθούσα στο να ξεπεράσει η ΕΡΤ μια κρίση στον τομέα της ενημέρωσης η οποία, εάν συνεχισθεί, είναι ικανή να πλήξει την αξιοπιστία της. Κάτι, που αναμφίβολα είναι το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Και δεύτερον, για να μπορώ να κοιτώ τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους μου στα μάτια.

΄Οσο για τον διατυπωθέντα υπαινιγμό ότι τάχα επιδιώκω να καταστήσω τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ μαριονέττα, απλά εκπλήσσομαι και συνάμα επισημαίνω: Με το να διατυπώνεις τη γνώμη σου – και μάλιστα μετά από ημέρες, περιμένοντας να συνεδριάσει πρώτα το διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι προσπαθείς να το προκαταλάβεις- για ένα σοβαρό θέμα που ευλόγως απασχολεί την κοινή γνώμη (και την εταιρεία της οποίας είσαι πρόεδρος), δεν αποδεικνύει ότι σου αρέσουν οι μαριονέττες. Κάθε άλλο. Άλλωστε, οι μαριονέττες είναι σιωπηλές. Ακόμη και όταν δεν πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: