24.11.12

Ποιος είναι ο Σπανάκης που ψάχνει απεγνωσμένα στην Κρήτη ο Σημίτης;...


Ο Κώστα Σημίτης προσφάτως κυκλοφόρησε ένα βιβλίο. Ο τίτλος του αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να συμπεράνουμε ότι το βιβλίο δεν είχε την ανταπόκριση που αρμόζει σε πόνημα ενός τέως πρωθυπουργού.
 Όμως...
το θέμα μου δεν είναι το βιβλίο του Σημίτη, αλλά ο ίδιος ο Σημίτης. Λοιπόν όπως με πληροφόρησε ο Κολωνακιώτης σμπίρος μου, ο τέως πρωθυπουργός αναζητεί άνθρωπο ονόματι Ιωάννη Σπανάκη εξ Ηρακλείου Κρήτης ορμώμενο. Ο περί ου ο λόγος Σπανάκης είναι (συνταξιούχος) γεωπόνος και ακραιφνής Σημιτικός.

Ο κ. Σημίτης αυτή την περίοδο ασχολείται με το κτήμα του στο Κορακοχώρι Ηλείας. Θέλει λοιπόν έναν γεωπόνο να τον συμβουλευτεί. Θυμήθηκε λοιπόν ότι, πριν μερικά χρόνια, έξω από το σπίτι του, στην οδό Αναγνωστοπούλου, είχε συναντήσει τον Σπανάκη, ο οποίος είχε εκδηλώσει με θέρμη τα αισθήματά του για τον εκσυγχρονισμό και τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ψάχνει λοιπόν να βρει τον Σπανάκη, και πριν τούτο έχει ενεργοποιηθεί κάθε επαφή, ακόμη και στον πατέρα του Νίκου Ανδρουλάκη, του νεαρού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, τον Μαρίνο, λέγεται ότι τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει αν ξέρει τον Σπανακη, και πως μπορεί να έλθει σε επαφή μαζί του. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι είναι διατεθειμένος να μεταβεί ο ίδιος στην Κρήτη, εάν ο Σπανακης δεν μπορεί να έλθει στην Αθήνα, για να συζητήσουν την γεωπονική τέχνη που θα μπορούσε να ομορφύνει και να κάνει πιο παραγωγικό το κτήμα του στο Κορακοχώρι.

Οι φήμες πάντως που θέλουν τον κ. Σημίτη να έχει συμπαθήσει τόσο τον Ιωάννη Σπανάκη επειδή δήθεν είναι ισοϋψείς, μόνον ως κακοήθεις μπορούν να χαρακτηριστούν. Τα πράγματα είναι απλά: ο κ. Σημίτης ψάχνει γεωπόνο, θυμήθηκε ότι ο ΣΠανάκης είναι γεωπόνος και ο τελευταίος ίσως ακραιφνής οπαδός του. Τι πιο λογικό να τον αναζητήσει για να κάνει τη δουλειά του.

Το πιο ωραίο όμως σ’ αυτή την ιστορία, και γι’ αυτό την αναφέρουμε, είναι ότι ο Σημίτης προκειμένου να συναντήσει τον Σπανάκη είναι διατεθειμένος να πάει στην Κρήτη, ακόμη και σε «καζάνι» για ρακί αν χρειαστεί, θα παραστεί! Ελπίζουμε πάντως να μην ζητήσει προρτοκαλάδα με… ψηλά γράδα...

www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: