22.11.12

Θύμα εκβιασμού δικηγόρος από υπάλληλο της Δ.Ο.Υ.


Θύμα εκβιασμού έπεσε 44χρονος δικηγόρος από υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. ο οποίος απειλούσε πως θα αναρτήσει τα φορολογικά του στοιχεία στο διαδίκτυο.
Ο δικηγόρος ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στη..
. Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την Τρίτη, ενημέρωσε πως είχε εντοπίσει αναρτήσεις με φορολογικά του στοιχεία σε φόρουμ στο διαδίκτυο. Μάλιστα υποστήριξε πως είχε δεχτεί απειλητικές επιστολές από αγνώστους, που του ζητούσαν 150.000 ευρώ για να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω δημοσιεύσεις.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας τέθηκε άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου. Μετά από εκτεταμένη αστυνομική έρευνα αποκαλύφθηκε ο κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με Εισαγγελικό Λειτουργό, μετέβησαν χθες στην οικία του 26χρονου υπαλλήλου της Δ.Ο.Υ. και κατόπιν νομότυπης έρευνα κατάσχεσαν ένα φορητό υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του νεαρού υπαλλήλου, κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή καθώς και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων...
www.crime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: