15.11.12

Στο πόδι οι επαγγελματοβιοτέχνες. Στο εδώλιο για οφειλές...

«Βροχή» από μπιλιετάκια του ΟΑΕΕ για ληξιπρόθεσμες οφειλές που αγγίζουν μεγάλα ποσά. Άμεσος ο κίνδυνος κατασχέσεων για πολλούς μικρομεσαίους που πρώτα θα καθίσουν στο σκαμνί… ως κατηγορούμενοι διότι ...
δεν πλήρωσαν τις εισφορές τους. Υπολογίζεται μάλιστα ότι ήδη 80 επαγγελματίες βρίσκονται προ των πυλών της Δικαιοσύνης για τέτοιες οφειλές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Η ΟΕΒΕΜ συγκαλεί σήμερα σύσκεψη φορέων στα γραφεία της στην οδό Κουταρέλια 74, στον 1ο όροφο, στις 8 το βράδυ αναζητώντας λύση στο νέο βραχνά που ήρθε να προστεθεί στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιτίας της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας.

Η ΟΕΒΕΜ χθες παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν περιπτώσεις όπου επαγγελματίες του Βόλου θα συρθούν τις επόμενες μέρες στα δικαστήρια για αυτές τις οφειλές που συσσωρεύτηκαν.

Από τις περιπτώσεις που η ΟΕΒΕΜ επικαλείται, επαγγελματίας με ειδών δώρων στη Ν. Ιωνία, ο οποίος έλαβε κλητήριο θέσπισμα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και καλείται να δικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, στις 12 Δεκεμβρίου, διότι δεν κατέβαλε ασφαλιστικές εισφορές την πενταετία 2008 - 2012, ενώ δεν κατέβαλε εντός της προθεσμίας του ενός μήνα στο ΟΑΕΕ, το ποσό των οφειλομένων, που ανέρχεται στις 21.307,40 €.

Επίσης ιδιοκτήτης περιπτέρου στο Βόλο έλαβε από τον ΟΑΕΕ ενημέρωση για αναγκαστική είσπραξη οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών, που ανέρχονται σε 5.368,78 €, ενώ της ζητείται να προσέλθει στο περιφερειακό τμήμα του ΟΑΕΕ για να κάνει διακανονισμό οφειλών.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων πραγματοποιεί σύσκεψη φορέων στα γραφεία της στην οδό Κουταρέλια 74, στον 1ο όροφο, αύριο Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 8 το βράδυ.

Η ΟΕΒΕΜ, κάνει λόγο για άδικη συμπεριφορά του Ο.Α.Ε.Ε. που ξεκίνησε να στέλνει ειδοποιητήρια για να παρουσιαστούν επαγγελματίες στο μονομελές Πλημμελειοδικείο, ξεκινώντας έτσι μια δικαστική διαμάχη για να βεβαιώσει τις οφειλές των επαγγελματιών και να συνεχίσει τη διαδικασία κοινοποιώντας διαταγές πληρωμής και κατασχετήριες εκθέσεις και αυτό διότι η Ομοσπονδία έχει ζητήσει να υπάρξουν ήπιες ρυθμίσεις οφειλών με 120 μηνιαίες δόσεις χωρίς προκαταβολή.

Σύμφωνα με την τοπική Ομοσπονδία το 85% των επαγγελματιών του Βόλου έχει αδυναμία πληρωμών, ενώ οι συνεχείς προσαυξήσεις διογκώνουν την συνολική οφειλή της εισφοράς και όσοι έχουν οφειλές δεν μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα, με συνέπεια να μην μπορούν να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία καθώς επίσης και να μην μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχείρησή τους.
Οι επαγγελματίες που αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ επίσης δεν έχουν το στοιχειώδες δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εξαναγκάζονται να πληρώνουν στο ακέραιο την θεραπευτική τους αγωγή τους (φάρμακα), τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας.

«Από την ώρα που η χώρα μας έχει βυθιστεί στην πολύ μεγάλη και βαθειά ύφεση και η ρευστότητα αλλά και η κινητικότητα της αγοράς είναι σχεδόν ανύπαρκτη, εύλογο δεν είναι να μας θεωρήσουν τα ασφαλιστικά μας βιβλιάρια ώστε να μη στερούμαστε στοιχειωδώς την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη για όσο διάστημα κρατήσει η υφιστάμενη κρίση ή τουλάχιστον για 12 μήνες;
Αρνούμαστε να υπάρχουν συντάξεις πείνας στους απόμαχους δουλειάς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτή η εξαθλίωση δεν αρμόζει στη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, όπως αποκαλούνταν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες» καταλήγει η ΟΕΒΕΜ....
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: