4.11.12

Η απάντηση των Δικαστών...


Έκτακτη σύγκληση Αρείου Πάγου για τα μέτρα...
crime.gr

Tης Έρρικας Βαλλιάνου

Ο Άρειος Πάγος επικυρώνει τον ακήρυχτο πόλεμο Δικαστών-κυβέρνησης. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα αποφασίσει αν είναι συνταγματικές οι περικοπές στις αποδοχές των Δικαστών ή όχι.

Μετά το ... ελεγκτικό συνέδριο που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις, τώρα ο Άρειος Πάγος με την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειάς του για την ερχόμενη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου «επικυρώνει αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο». Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου συγκαλείται μετά από αίτημα πολλών αρεοπαγιτών προς την πρόεδρο Ρένα Ασημακοπούλου, η οποία και το αποδέχτηκε.

Παράλληλα,όλος ο δικαστικός και δικηγορικός κόσμος βρίσκεται σε αναστάτωση στην τελική φάση για την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα παρασταθεί με το προεδρείο της στη Βουλή κατά τη μέρα συζήτησης των επίμαχων μέτρων, ενώ Δικαστές και Εισαγγελείς θα κλείσουν την είσοδο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων κατά την ημέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όμως και οι δικηγόροι αρχίζουν από αύριο μέχρι και την Παρασκευή πανελλαδική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, την κατάργηση παράστασής τους στα συμβόλαια κτλ. Επίσης για τις 7 Νοεμβρίου όλοι οι δικηγόροι θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας.

Την ίδια ημέρα θα κλείσουν όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας και δεν θα λειτουργήσει καμιά υπηρεσία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: