25.11.12

Ο άγνωστος «Χ» για το Μέγαρο Μαξίμου...



Πόσο πιθανό είναι τελικά να αποχωρήσει από την κυβέρνηση του  Σαμαρά η ΔΗΜΑΡ;

Οι τελευταίες παρεμβάσεις των υπουργών της, που μόνο ενισχυτικές των στόχων της κυβέρνησης δεν είναι, ενισχύουν τις υποψίες που... υπάρχουν εδώ και καιρό στο Μέγαρο Μαξίμου ότι στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου κάτι ετοιμάζουν. Ο πρωθυπουργός, προς το παρόν, δεν δείχνει να ανησυχεί, επενδύοντας κυρίως στις πολύ καλές προσωπικές του σχέσεις με τον Φώτη Κουβέλη.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τα τελευταία 24ωρα δείχνει να απέχει στον δημόσιο λόγο από την ενεργό χάραξη της κεντρικής γραμμής του κόμματος του, γεγονός το οποίο ερμηνεύεται από κάποιους καχύποπτους και ως αλλαγή στάσης.

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υποθέτουν ότι πρόκειται γα συγκυριακές αντιδράσεις στη λήψη τω πρόσφατων σκληρών μέτρων. Σπεύδουν, ωστόσο, να διευκρινίσουν ότι σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν πραγματικές προθέσεις όταν ο  Σαμαράς θα καλέσει τον  Κουβέλη να του δώσει τη λίστα των προς υπουργοποίηση στελεχών του κόμματος του.

Ουσιαστικά τότε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα αναγκαστεί να δημοσιοποιήσει οριστικά τις προθέσεις του για το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης. Διότι εάν αρνηθεί τη συμμετοχή στελεχών του, λένε οι ίδιες πηγές, δεν θα αργήσει η ώρα που θα αποσύρει τη στήριξη από τη συγκυβέρνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προοπτικές της τελευταίας.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: