15.11.12

Αλέξης Τσίπρας: Μισθοί και συντάξεις θα αποκατασταθούν με ένα άρθρο...

Κάλεσε τους εργαζομένους στη Λάρκο να πουν «μολών λαβέ»...
Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα επισκέφτηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας το μεσημέρι της Πέμπτης, προκειμένου να ενημερωθεί από τους εργαζόμενους για..
. την κατάσταση που επικρατεί.
Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και των εθνικών δυνατοτήτων για ανάκαμψη», ενώ χαρακτήρισε τη ΛΑΡΚΟ «εμβληματική επιχείρηση» και «ιστορική βιομηχανία που έχει συνδέσει την παρουσία της με τις δυνατότητες και τις πρωτοβουλίες παραγωγικής και βιομηχανικής ανασυγκρότησης του τόπου», θυμίζοντας ότι «κατέχει το 3% των εθνικών εξαγωγών».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, απευθυνόμενους στους εργαζόμενους: «Το μεγάλο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις- που θα επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε θέση διακυβέρνησης, για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή. Το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θέλουν τώρα, που βρίσκονται στην εξουσία αυτοί που κατεδάφισαν τον τόπο, να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εθνικό πλούτο για να μην έχει στα χέρια της, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που θα αναλάβει πολύ σύντομα, τα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση»

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μας έχει γεμίσει χρέη μέχρι το λαιμό» και αμφισβήτησε τη δυνατότητα εσόδων από αποκρατικοποιήσεις. «Ο λόγος (σ.σ.: των αποκρατικοποιήσεων) είναι ότι οι πιστωτές ζητούν να πάρουν και τα τιμαλφή, να πάρουν και τα ασημικά, να πάρουν ότι έχει απομείνει», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ανίκανη «να αντιδράσει και να διαπραγματευτεί». Επανέλαβε δε, για πολλοστή φορά τη φράση του ιστορικού ηγέτη της προδικτατορικής αριστεράς Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», συμπληρώνοντας: «Το ίδιο θα πράξουμε τώρα και εμείς».

Αποκάλεσε μάλιστα παράνομη την τοποθέτηση του προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ, προσθέτοντας: «Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε συνεντεύξεις και να φωνάζουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι αυτό το ξεπούλημα εμείς θα το σταματήσουμε και με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε αυτή την παράνομη δραστηριότητα του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι παράνομο, γιατί ακόμη και με τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν, ήθελε αυξημένη πλειοψηφία από την αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να διοριστεί. Δεν είχε αυτή την πλειοψηφία. Όλοι περιμένουμε ότι αυτή η προσφυγή θα δημιουργήσει πραγματικά νομικό κώλυμα σε όλες αυτές τις διαδικασίες που θέλουν να περάσουν με πολύ γρήγορο τρόπο»

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι το εργοστάσιο εξακολουθεί να κινείται με ρυθμούς κερδοφόρας επιχείρησης και επισήμαναν ότι από αυτό ζουν 20.000 οικογένειες σε 6 νομούς...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: