20.11.12

Παραίτηση Νεφελούδη από τη ΔΗΜΑΡ ...



Νέο πλήγμα για την Δημοκρατική Αριστερά, καθώς παραιτήθηκε από τη θέση του τομεάρχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Νεφελούδης, εξαιτίας των... περικοπών στους ΟΤΑ.

«Οι διαπραγματευτές μας, μετά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, δεν επέλεξαν τον δρόμο της συνεργασίας για την διατύπωση μεταρρυθμιστικών προτάσεων προς την κυβέρνηση και την τρόικα, με τον τομέα ή και τον υπεύθυνό του, αλλά κινήθηκαν αυτοβούλως και χωρίς καμία συννενόηση με τα εντεταλμένα όργανα του κόμματος» αναφέρει ο κ. Νεφελούδης στην επιστολή του στον πρόεδρο του κόμματος.

Όπως αναφέρει, «δεν μπορώ (…) ως αιρετός και ως εργαζόμενος στην αυτοδιοίκηση, να εκπροσωπώ το κόμμα που οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό το χώρο, που συναινεί στις αντισυνταγματικές διατάξεις και προωθεί οριζόντια μέτρα για το ανθρώπινο δυναμικό της αυτοδιοίκησης».

Σύμφωνα με όσα σημειώνει στην επιστολή του ο κ.Νεφελούδης, «οι αποφάσεις για την αυτοδιοίκηση που περιλαμβάνονται στο «μνημόνιο 3», δεν περιέχουν καμιά απολύτως μεταρρύθμιση ή διαρθρωτική αλλαγή, ιδιαίτερα μάλιστα σε ένα χώρο που είναι εκ προοιμίου ανοιχτός σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις». «Αντίθετα, όλες αυτές οι επιλογές εντάσσονται στο ίδιο μοτίβο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που διαπνέει όλο το πλαίσιο. Τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται με έναν εντελώς εισπρακτικό χαρακτήρα (κυρίως με αφαίμαξη θεσμοθετημένων πόρων), γίνονται επιλογές που οδηγούν σε ένα ανεξέλεγκτο μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων χωρίς αρχές και κανόνες, εφαρμόζονται μισθολογικές πολιτικές λιτότητας σε όλα τα επίπεδα (εργαζόμενοι / αιρετοί). Γενικότερα το πλαίσιο δεν διαπνέεται από καμία ρύθμιση αναπτυξιακού χαρακτήρα και τέλος για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα θεσμικής λειτουργίας της αυτοδιοίκησης το αυτοδιοίκητο και η αυτοτέλεια της, που κατοχυρώνονται συνταγματικά, τίθενται σε «περιορισμό» με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου» τονίζει.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: