3.11.12

«Μήπως να πάρει μία άδεια άνευ αποδοχών»;...


Έτσι απάντησε υποτιμητικά η πρώην βουλευτής Εύα Καϊλή στα δημοσιεύματα που γράφουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε νέα άδεια από τη Βουλή για να μεταβεί στο εξωτερικό. Ανεξάρτητα από το αν κάποιος μισεί ή λατρεύει τον...
πρώην πρωθυπουργό. Ανεξάρτητα από το αν του αποδίδει ευθύνες συνολικά ή μερίδιο ευθυνών για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα και φυσικά ανεξάρτητα από το αν ο Γ. Παπανδρέου το έχει παρακάνει με τις άδειες ή όχι και μοιάζει περισσότερο με βουλευτής… εξωτερικού, θα πρέπει να σταθούμε στη στάση της πρώην βουλευτού.

Μια κοπέλα η οποία πέρα από το όμορφο πρόσωπο δεν είχε να παρουσιάσει τίποτε, επιλέχθηκε το 2004 να εκπροσωπήσει τη Θεσσαλονίκη στο κοινοβούλιο. Δεν την ήξερε κανείς παρά μόνο όσοι την έβλεπαν να εκφωνεί το δελτίο ειδήσεων στο Mega κι αυτό όχι με μεγάλη επιτυχία. Δεν είχε να επιδείξει καμιά σοβαρή πολιτική δραστηριότητα στη συμπρωτεύουσα πέρα από το ότι ήταν στα φοιτητικά της χρόνια στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Οι φήμες λένε ότι ήταν πρόταση του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος είδε στο όμορφο πρόσωπό της το αντίπαλον δέος της έτερης όμορφης βουλευτού της ΝΔ, Ε. Ράπτη. Έλεγαν στο ΠΑΣΟΚ, αφού ο κόσμος ψηφίζει τα ωραία πρόσωπα γιατί να μην κάνουμε κι εμείς… καλλιστεία;

Έτσι έγινε βουλευτής η κ. Καϊλή και επί χρόνια δεν νομίζουμε ότι έκανε κάτι στη Βουλή που να την ξεχωρίσει. Δεν είχε ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία και περισσότερο γνωστή έγινε από τις φωτογραφίες της με τους διάφορους δεσμούς της ή όταν ο Σ. Ξυνίδης τη χαρακτήρισε… καλτσοδέτα.

Η κ. Καϊλή, λοιπόν με μηδαμινή προσφορά στη χώρα (όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές φυσικά) τόλμησε να ειρωνευτεί στο twitter έναν πρώην πρωθυπουργό, ανεξάρτητα με το ποιος είναι αυτός. Προφανώς η καλλίπυγος πρώην εθνομητέρα δε γνωρίζει ότι δεν πατάμε στο λαιμό όσους βρίσκονται βουτηγμένοι στο νερό. Ό,τι αυτό αν μη τι άλλο είναι απρέπεια, αγένεια και αχαριστία.

Κυρίως όταν το κάνουμε για ένα πρώην πρωθυπουργό που ήταν και πρόεδρος στο κόμμα που ανήκε. Εκτός κι αν τώρα βγάζει τα απωθημένα της. Που δεν έγινε τίποτε παραπάνω από βουλευτής, ίσως είχε βλέψεις για κάποιο υπουργικό θώκο που της στέρησε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν έχει καμιά σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θεσμοί καταλύονται και υβρίζονται ακόμη και από ανθρώπους που θα πρέπει να λένε και ευχαριστώ γιατί τους χαμογέλασε η τύχη.

Αν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα τολμούσε η Καϊλή και κάθε Καϊλή να γράψει ή να υπονοήσει τίποτε; Φτάνει πια λοιπόν, κάποιος πρέπει να βάλει φρένο στις καλτσοδέτες, τις γλάστρες ή τους αποτυχημένους βουλευτές που δε θα τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.

Α.Ψ.
 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: