15.11.12

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεσκονίζουν τα οικονομικά του κράτους οι Τροϊκανοί...

Λευκωσία: Φύλλο και φτερό έχουν κάνει οι εκπρόσωποι της Τρόικας κάθε έγγραφο που αφορά στα οικονομικά του κράτους, συνεχίζοντας τις αλλεπάλληλες επαφές τους με κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες στη Λευκωσία.
Τεχνοκράτες της Pimco, του διεθνούς οίκου που ...
ανέλαβε τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου στις κυπριακές τράπεζες, ενημέρωσαν το πρωί τους εκπροσώπους της Τρόικας για τα στοιχεία που έχουν εώς τώρα συλλέξει.

Στο Yπουργείο Οικονομικών έχει τεθεί στο μικροσκόπιο της Τρόικας και το μέγα θέμα των τίτλων ακίνητης ιδιοκτησίας με συμμετοχή λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του Κτηματολογίου.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται κοινή συνάντηση τεχνοκρατών της Τρόικας, του Συνεργατισμού και του οίκου Pimco, που ανέλαβε να διενεργήσει διαγνωστικό έλεγχο στα δανειακά χαρτοφυλάκια των κυπριακών τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων για να διακριβωθεί το ακριβές ποσό των κεφαλαιακών αναγκών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Κατά τη συνάντηση, συζητούνται κυρίως θέματα ρευστότητας των συνεργατικών ιδρυμάτων.

Ο Π.Δημητριάδης ενημέρωσε κυβέρνηση και ΔΗΣΥ

Στο μεταξύ, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, ενημέρωσε την πολιτική διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης για τις θέσεις της Κεντρικής Τράπεζας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα όσον αφορά τα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14:00 στην Κεντρική Τράπεζα, διήρκεσε πέρα της μιας ώρας και από πλευράς κυβέρνησης συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης και Εργασίας Σωτηρούλλα Χαραλάμπους και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστος Πατσαλίδης.

Εξάλλου, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας συναντήθηκε το μεσημέρι με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από σχετικό αίτημα του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πανίκος Δημητριάδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ για τις διαπραγματεύσεις της Κεντρικής Τράπεζας με την Τρόικα σε ό,τι τα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και συμφωνία σε πολλά θέματα...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: