12.11.12

Στο μικρόβιο «κλεψιέλα» οφείλεται ο θάνατος νεογνών στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου...


Έλεγχος του ΚΕΕΛΠΝΟ – Έχουν προσβληθεί και άλλα 3 βρέφη...
Στο μικρόβιο «κλεψιέλα» οφείλεται ο θάνατος τριών νεογνών στη Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα προέκυψαν ύστερα από τον επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ και όπως…
αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλα τρία νεογνά έχουν προσβληθεί από το ίδιο μικρόβιο, ενώ συνολικά στη Νεογνολογική Κλινική νοσηλεύονται 32 βρέφη.

Προς το παρόν αποφασίσθηκε τα νεογνά που έχουν προσβληθεί να τεθούν απομόνωση και να πραγματοποιηθεί εκτεταμμένη απολύμανση στο χώρο. Προληπτικά στα υπόλοιπα βρέφη χορηγείται αντιβίωση.

Προκαταρκτική για το θάνατο των 4 νεογνών

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θάνατο των τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρο Τσίγκα.


Την έρευνα θα διενεργήσει πταισματοδίκης, ο οποίος θα διερευνήσει αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα τέσσερα νεογνά που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα και αρχικά ο θάνατος αποδόθηκε σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, τα δύο από τα τέσσερα νεογνά κατέληξαν λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και δεν είχαν προσβληθεί από το πολυανθεκτικό μικρόβιο κλεμπσίελλα, ενώ τα άλλα δύο είχαν προσβληθεί από κλεμπσιέλλα αλλά δεν ήταν αυτό η αιτία θανάτου.


Η νεογνολογική κλινική του «Παπαγεωργίου» απολυμάνθηκε και εξακολουθεί να λειτουργεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: