14.11.12

Στα πρότυπα της μαφίας η εγκληματική οργάνωση της Κρήτης ...

 www.crime.gr
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις μετά την εξάρθρωση δύο «συγγενών» εγκληματικών οργανώσεων στην Κρήτη, στις οποίες συμμετείχαν και τρεις αστυνομικοί.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας ήταν γιγαντιαία και έδρασε κάτω από...
άκρα μυστικότητα, ενώ η πολύμηνη έρευνα έγινε και με την συνδρομή της ΕΥΠ.

Συνομιλίες με μέλη της «μαφίας των ναρκωτικών» φέρονται να είχαν και τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί, την περίπτωση των οποίων χειρίζεται κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που έχει «εγκατασταθεί» στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθεί το καθεστώς χορήγησης πιστοποιητικών τοξικομανίας κατηγορούμενου σε υπόθεση χασισοφυτείας, με αφορμή το περιεχόμενο συνομιλιών που κατεγράφησαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις μεταξύ τους συνομιλίες εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα συζητούν πώς μπορούν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό τοξικομανίας, ώστε να έχουν επιεικέστερη ποινική μεταχείριση στο δικαστήριο. Σε αυτές τις συνομιλίες, σύμφωνα πάντα με τα όσα διαρρέουν, κατονομάζονται δικηγόροι, οι οποίοι κατά τους συνομιλούντες «έχουν τον τρόπο» να εξασφαλίσουν έναντι χρηματικής αμοιβής το συγκεκριμένο πιστοποιητικό.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή ομοιάζει σε πολλά σημεία με μία παλαιότερη υπόθεση, τέσσερα περίπου χρόνια πριν, που ερευνούσε και τότε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου και είχε άμεση σχέση με βαρυποινίτες, ναρκωτικά, πιστοποιητικά αθωότητας και εμπλοκή επιστημόνων.

Διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, σωματεμπορία, ακόμα και ζωοκλοπές ήταν μέσα στη δράση της «μαφίας», με έναν μεσήλικα κτηνοτρόφο να θεωρείται ο εγκέφαλος. Ουσιαστικά αυτός αποτέλεσε το «όχημα» της ΕΛ.ΑΣ. για να ξετυλίξει το κουβάρι των εμπλεκομένων στις δύο εγκληματικές οργανώσεις στο πλαίσιο της πολύμηνης παρακολούθησης συνομιλιών μεταξύ των μελών του κυκλώματος.

Σήμερα πάντως αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση από τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου Φανούρη Μανιουδάκη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: