23.11.12

Η νύχτα ήταν μακρά και... άγονη...



Δύο γραφεία άλλαξε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος παρακολουθούσε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο Eurogroup.
Oταν τελείωσε η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα, ο πρωθυπουργός είπε... προφητικά στους... νεολαίους: «Πάω να κλειστώ σ' ένα γραφείο και να περιμένω...».
Πράγματι, από το Iδρυμα Κακογιάννη αναχώρησε κατευθείαν για το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο ήταν μαζί του ο στενός συνεργάτης του Χρ. Λαζαρίδης, ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης και ο διευθυντής του γραφείου του Κ. Μπούρας.
Κατά τη διάρκεια της μακράς νύχτας, ο Αντ. Σαμαράς μίλησε πάνω από δέκα φορές με τον Γ. Στουρνάρα, ο οποίος τον κρατούσε συνεχώς ενήμερο. Oταν πέρασαν τα μεσάνυχτα και η σύνοδος στις Βρυξέλλες συνεχιζόταν, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να φύγει από το Μαξίμου και να κατευθυνθεί στο πολιτικό του γραφείο, στην οδό Μουρούζη.

Εκεί, οι επικοινωνίες με τις Βρυξέλλες συνεχίστηκαν, ενώ παρόντες ήταν πάντα οι τρεις στενοί του συνεργάτες. Από το ίδιο τηλέφωνο ο πρωθυπουργός μιλούσε διαρκώς και με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη, ενώ επικοινώνησαν μαζί του και οι υπουργοί Κ. Χατζηδάκης και Χρ. Σταϊκούρας.
Εικόνα για το αδιέξοδο άρχισε να αποκτά η Αθήνα λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα, όταν έγινε γνωστό ότι η Κρ. Λαγκάρντ απείλησε με αποχώρηση. Εκείνη τη στιγμή άρχισε ουσιαστικά και η συζήτηση για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην καινούργια κατάσταση. Η εικόνα για το επόμενο βήμα ξεκαθάρισε με τη γραπτή δήλωση του Αντ. Σαμαρά που διανεμήθηκε στις 7.30 το πρωί...

πηγη ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: