11.11.12

Ένα ντέρμπι με φαβορί!...

Είναι όντως ένας αγώνας ανάμεσα στον πρώτο και τον τελευταίο.

Είναι μια μάχη μεταξύ δυο ομάδων που έχουν ουσιαστική ποιοτική διαφορά και υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Για πρώτη φορά πατάνε στο.. χορτάρι και έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν σε μέγιστο βαθμό και αποτυπώνουν την πραγματικότητα για ΑΕΚ και Ολυμπιακό, που τίθενται αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ (19:30, live συζήτηση στο woop.gr) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Superleague.

Τίποτα δεν θυμίζει μεγάλες μάχες του παρελθόντος, αν γίνει σύγκριση των ρόστερ και της πορείας που έχουν οι δυο μονομάχοι έπειτα από τις εννέα πρώτες "στροφές".

Όμως πάντα ένα ντέρμπι ανάμεσα σε "κιτρινόμαυρους" και "ερυθρόλευκους" θα κλέβει την παράσταση και έχει στραμμένα τα βλέμματα όλων πάνω του.

Το επιτάσσει η ιστορία, το επιτάσσει η βαριά φανέλα των δυο ομάδων και τα εκατομμύρια πιστών που τις ακολουθούν. Έστω και αν πλέον η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει υπέρ των φιλοξενούμενων...
Για το θαύμα η ΑΕΚ

Είναι αλήθεια ότι ο Έβαλντ Λίνεν έχει σουλουπώσει την ομάδα του από τότε που ανέλαβε, την οδήγησε στην πρώτη της νίκη με αντίπαλο τον Πλατανιά και έχασε στο γκολ από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, σε δυο ματς που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να έχει πάρει και κάτι παραπάνω.

Ο Γερμανός τεχνικός ξέρει τι ρόστερ έχει στα χέρια του, δεν προτίθεται να ανοιχτεί ιδιαίτερα, θα παίξει σφιχτά και κύριο μέλημά του θα είναι τα μετόπισθεν και το χτύπημα στην κόντρα.

Ποντάροντας και στην ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι της ομάδας, δίνοντας... φτερά στους ποδοσφαιριστές του και όχι προσθέτοντάς τους επιπλέον πίεση, οι γηπεδούχοι θα τα δώσουν όλα, ώστε να αποσπάσουν ό,τι περισσότερο μπορούν και να διατηρήσουν επαφή με τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω.

Αναφορικά με την 11άδα που προτίθεται να παρατάξει, θα είναι ένα σύστημα 4-5-1, με τον Κοντοέ στο κέντρο και τον Κατσικοκέρη πιθανότατα στην κορυφή της επίθεσης αντί του Φουρτάδο, ο οποίος δεν έχει πείσει.

Από εκεί και πέρα, ο Κωνσταντόπουλος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Βλάχος, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Λαγός (από δεξιά προς αριστερά) στην άμυνα κι ενώ οι Κατίδης (δεξιά), Κοντοές (αριστερά) θα πλαισιώνουν από τα άκρα το δίδυμο Φέτση-Κορδέρο στα χαφ, ενώ ο Γκερέιρο θα έχει ρόλο επιτελικού.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ έχει ως εξής: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας, Φέτσης, Β. Βλάχος, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Κουτρουμπής.

Για τη νίκη και την διατήρηση του αήττητου ο Ολυμπιακός

Στον αντίποδα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ξέρει καλά ότι η ομάδα του έχει τον πρώτο λόγο και θα προσπαθήσει να χτυπήσει την ΑΕΚ από το ξεκίνημα, μιας και δεν έχει λόγο να παίξει συντηρητικά, αλλά πηγαίνοντας από την αρχή σε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Οι Μανωλάς και Κοντρέρας θα απουσιάσουν από το κέντρο της άμυνας, εκεί που θα παίξουν μαζί οι Παπάζογλου και Σιόβας, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις φαίνεται να έχει καταλήξει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Ολυμπιακός έχει καλή ψυχολογία μετά τις νίκες επί του ΟΦΗ και της Μονπελιέ, έχει το μομέντουμ, ποιοτικά είναι πολύ ανώτερος της "Ένωσης" και τα δεδομένα δείχνουν ότι έχει για τα καλά τον πρώτο λόγο, αρκεί όμως να το αποδείξει στο χορτάρι και όχι στα... λόγια.

Οι Πειραιώτες ψάχνουν την ένατη νίκη τους σε σύνολο δέκα αγώνων, την διατήρηση του αήττητου και την διαφορά από τους διώκτες τους, αν υποθέσουμε ότι οι ομάδες που ακολουθούν, θα καταφέρουν να αποσπάσουν θετικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά την 11άδα, ο Κάρολ θα είναι κάτω από τα δοκάρια (ο Μέγιερι ξεπέρασε ένα πρόβλημα που είχε και είναι στην αποστολή), ο Τοροσίδης δεξιά, ο Χολέβας αριστερά και ανάμεσά τους οι Σιόβας-Μανωλάς. Στα χαφ θα ξεκινήσουν εκτός απροόπτου οι Mανιάτης, Μοδέστο και Μασάντο, δεξιά ο Αμπντούν, αριστερά ο Γκρέκο και μπροστά ένας εκ των Μήτρογλου-Τζιμπούρ, με τον δεύτερο να είναι κοντά στην επιστροφή στο αρχικό σχήμα.

Aναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Κάρολ, Μέγιερι, Γιαννιώτης, Σιόβας, Χολέβας, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ, Μασάντο.

Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος θα διευθύνει την αναμέτρηση, βοηθοί του θα είναι οι Σαραϊδάρης και Βασιλειάδης, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κύζας από τη Δράμα.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: