7.11.12

Ο οργή του κόσμου ... ξεχύθηκε στην πλατεία - Παγκρήτιο συλλαλητήριο...

Ανάλογη της οργής και της απόγνωσης του κόσμου είναι η παρουσία ανθρώπων όλων των ηλικιών στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, για το παγκρήτιο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Περίπου στις...
17.00 ο κόσμος άγγιζε τα 1.000 άτομα, ενώ ως και αυτή την ώρα κόσμος εξακολουθεί να καταφθάνει!

Η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αφετηρία και κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας ξεκίνησε στις 18.30, με μπροστάρη ένα ΙΧ και τα πλήθη των Κρητικών να ακολουθούν, φωνάζοντας συνθήματα, κατά των νέων μέτρων και των Μνημονίων.

Έτερη συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, αυτή την ώρα, στην πλατεία Κορνάρου, όπου θα εκφωνηθεί και ομιλία.
Συνεχίζεται η κατάληψη

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, από ομάδα περίπου 100 πολιτών που παραμένουν στο κτίριο της πλατείας Ελευθερίας.

Αν και ο σχεδιασμός προέβλεπε την παράδοση του κτιρίου και τη λήξη της συμβολικής κατάληψης, σήμερα, τελικά τα "πλάνα" άλλαξαν με τους "καταληψίες" να παραμένουν, τουλάχιστον ως την ώρα ψήφισης των μέτρων ... και βλέπουμε!

Την ίδια στιγμή, στις 14.00 αναχώρησαν από τα Χανιά με λεωφορείο, πολίτες, οι οποίοι μετέβησαν στο Ηράκλειο για το παγκρήτιο συλλαλητήριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το συντονιστικό φορέων και πολιτών γίνεται αναφορά στη συνέχιση της παραμονής στην πλατεία Ελευθερίας.

"Ο συνεχής αγώνας της κοινωνίας έχει κλονίσει τη σιγουριά της κυβέρνησης για την ψήφιση των μέτρων, που ακόμα και με τη πιθανή ψήφιση τους με πραξικοματικό τρόπο, έχει δωσει τη δυνατότητα μη εφαρμογής και της συνολικής ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Προτάσεις που τέθηκαν από το συντονιστικό το μεσημέρι της 7/11 και τίθενται προς απόφαση στη συνέλευση, σε περίπτωση υπερψήφισης των μέτρων, είναι οι εξής:

Συνέχιση της κατάληψης της περιφέρειας ως κέντρο αγώνα, συντονισμού και πληροφόρησης (με διενέργεια νέου συντονιστικού)

Οικονομικός αποκλεισμός- κατάληψη ΔΟΥ- Τράπεζας Ελλάδος.

Αποκλεισμός των γραφείων των βουλευτών που υπερψήφισαν τα μέτρα. Ο φόβος μας να γίνει δικός τους!
Πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων στα σωματεία και συλλόγους με κατεύθυνση κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποίησεων. Συντονισμός των σωματείων με πίεση σε ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ για κήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιών με στόχο την ανατροπή των βάρβαρων αυτών μέτρων.

Όλες οι δράσεις αυτές που θα αποφασιστούν από τη λαϊκή συνέλευση δε θα έχουν κανένα αντίκρισμα και ουσία αν δεν στηριχτούν έμπρακτα από όλους μας.

Όπλα μας σε αυτόν τον αγώνα είναι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η συμμετοχή όλων!

Αυτές τις μέρες, είναι μέρες αγώνα και ανυπακοής!

Είναι μέρες που πρέπει να μας βρουν όλους στους δρόμους!

Να απαιτήσουμε μια νέα πραγματικότητα βασισμένη στις ανάγκες μας!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 5ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" - αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση....

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: