3.11.12

Σε δύο γλώσσες τα μέτρα ...


Ταυτόχρονα με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στην βουλή ο υπουργός οικονομικών αναμένεται να το στείλει και στην τρόικα προκειμένου οι εκπρόσωποι των δανειστών να διαπιστώσουν ότι περιλαμβάνονται όλα τα... προαπαιτούμενα και τα εργασιακά όπως ακριβώς έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Γι αυτό τον λόγο κάθε υπουργείο έχει αναλάβει να στείλει και στην αγγλική γλώσσα τις διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες έχει αναλάβει να υλοποιήσει. Παράλληλα το πολυνομοσχέδιο θα χρησιμοποιηθεί από τον Γιάννη Στουρνάρα και στην συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο Μαξίμου

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν πως τα μέτρα θα περάσουν. Θεωρούν δεδομένη την στήριξη όλων των βουλευτών της ΝΔ όπως και την πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει χωρίς την ΔΗΜΑΡ και να μην θεωρεί το κόμμα του Φώτη Κουβέλη κυβερνητικό εταίρο, αλλά ο ίδιος εξακολουθεί να απαντάει πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός σκέφτεται και την επόμενη μέρα των μέτρων. Θέλει τον Φώτη Κουβέλη δίπλα του στους εφαρμοστικούς νόμους καθώς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται ακόμα και το Σαββατοκύριακο αλλά και την Δευτέρα που η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να λάβει τις τελικές της αποφάσεις, ο Αντώνης Σαμαράς να επιχειρήσει εκ νέου να επικοινωνήσει με τον Φώτη Κουβέλη.

Μόνο ο Σαμαράς θα μιλήσει στην ΚΟ της ΝΔ;

Μέχρι αυτή την στιγμή όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την Κυριακή θα υπάρξει μία και μόνη ομιλία και αυτή θα είναι του Αντώνη Σαμαρά. Στην περίπτωση που παραμείνει αυτή η άποψη τότε αρκετοί βουλευτές αναμένεται να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να πάρουν τον λόγο. Δεν λείπουν και εκείνοι που τονίζουν πως δεν θα πάνε στην συνεδρίαση για να ακούσουν την ομιλία του Πρωθυπουργού. «Μπορούμε να την παρακολουθήσουμε και από την τηλεόραση» λένε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο στο «γαλάζιο» στρατόπεδο δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για διαρροές βουλευτών της στις κρίσιμες ψηφοφορίες των μέτρων και του προϋπολογισμού. Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να τονίσει το πόσο αναγκαία είναι για την χώρα η υπερψήφιση των μέτρων ενώ παράλληλα θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως θέλει να οδηγήσει την χώρα εκτός Ευρώπης και στην δραχμή ενώ θα αναφερθεί και στις πρόσφατες δηλώσεις Λαφαζάνη.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: