25.11.12

Με «λουκέτο» κινδυνεύει το Μουσείο Μπενάκη ...

Ζήτημα επιβίωσης – και μάλιστα άμεσης – του Μουσείου Μπενάκη θέτει ο διευθυντής του Άγγελος Δεληβορριάς, ως συνέπεια της απότομης μείωσης της κρατικής επιχορήγησης κατά 55%.

«Με ρωτάτε αν είμαι καλά; Και ... γιατί να είμαι καλά;», δηλώνει ο ίδιος στο ένθετο «Τέχνες & Γράμματα» της εφημερίδας «η Καθημερινή», προσθέτοντας πως «μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου πρέπει να απολύσουμε άλλους 30 ανθρώπους», μετά τους πρώτους 50 που είδαν την πόρτα της εξόδου μέσα στο 2011.

Για άμεση ανάγκη 2.000.000 ευρώ κάνει λόγο ο κ. Δεληβορριάς, προκειμένου να ανασταλεί για λίγο η διαρκής συρρίκνωση του πιο δυναμικού μουσείου της Αθήνας, που από το 2011 μέχρι σήμερα είδε την αναπτυξιακή ευημερία των αρχών του 2000 να μετατρέπεται σε πραγματικό εφιάλτη.

«Προχθές μου τηλεφώνησε ο λογιστής μας και με ενημέρωσε ότι με τα χρήματα από το πωλητήριο μπορούμε να πληρώσουμε τους μισθούς του Νοεμβρίου», ομολογεί στην "Καθημερινή" ο διευθυντής του μουσείου:

«Δυστυχώς, το ΕΣΠΑ δεν μου δίνει λεφτά να πληρώσω μισθούς... Το νέο χρήμα της Ελλάδας δεν φημίστηκε ποτέ για την κουλτούρα του και τις πνευματικές ανησυχίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: