22.11.12

“Ερνέστο Τσε Ψυχάρης”...

antinews.gr
Ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν ένας καλός δημοσιογράφος με πολλές επιτυχίες, μέχρι που αποφάσισε να γίνει επιχειρηματίας. Κατάφερε να γίνει καπετάνιος στο Συγκρότημα και στη συνέχεια να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των μετοχών και να είναι πλέον ο...
απόλυτος κυρίαρχος, απόντος φυσικά του Λαμπράκη.

Έπαψε λοιπόν εδώ και χρόνια να είναι δημοσιογράφος κι έγινε μέρος της διαπλοκής αυτής της χώρας, κατ’ άλλους ο κεντρικός πρωταγωνιστής της εξαρτημένης από το κράτος δημοσιογραφίας.

Και φτάσαμε ως εδώ να βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα… μετάλλαξη του Σταύρου Ψυχάρη. Να θυμήθηκε άραγε τα πρώτα γιατί θέλει να τιμήσει τα… στερνά; Πάντως, τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται ένας άλλος Ψυχάρης και ήδη στην πιάτσα κυκλοφορούν νέα ονόματα για τον… Σταύρακα. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν Σταύρο… Τσίπρα, άλλοι πιο προχωρημένοι Ερνέστο Τσε Ψυχάρη καθώς οι λόγοι του κατά της τρόικας είναι πύρινοι. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ακραίες συνιστώσες του δε λένε τέτοια.

Την προηγούμενη Κυριακή ο κ. Ψυχάρης κατήγγειλε τους ξένους δανειστές που θέλουν να καθυποτάξουν τις ελληνικές τράπεζες και να βάλουν τη χώρα στο γύψο. Γράψαμε γι’ αυτό καθώς ο κύριος στόχος του κ. Ψυχάρη ήταν να μη χάσει την προνομιακή τραπεζική χρηματοδότηση και να μη μάθουν οι Ευρωπαίοι επίτροποι για τα θαλασσοδάνεια που έπαιρνε επί χρόνια.

Χθες Τετάρτη, όμως, έκπληκτοι διαβάσαμε στο ΒΗΜΑ on line ένα πύρινο κήρυγμα για τους αφερέγγυους εταίρους και τους εγχώριους κουκουλοφόρους. Για τους πρώτους το καταλάβαμε για τους δεύτερους το ΒΗΜΑ μας το εξήγησε: “Το δυστύχημα είναι ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν πρόσωπα και δυνάμεις που ακόμη κι αυτή την ώρα, ως άλλοι κουκουλοφόροι, δίνουν γη και ύδωρ στους αφερέγγυους εταίρους και δανειστές μας.

Επειδή ορισμένοι εκ των αναγνωστών διερωτώνται ποιοι είναι οι κουκουλουφόροι που ακόμη κι αυτή την ώρα δίνουν γη και ύδωρ στους αφερέγγυους εταίρους μας, διευκρινίζουμε ότι αναφερόμαστε κυρίως στο πλήθος των υποτελών προθύμων της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της δημοσιογραφίας που συνεπικουρούν τον Πολ Τόμσεν, υπερασπίζονται με πάθος κάθε έμπνευση των τροϊκανών και επικρίνουν χωρίς αιδώ οποιονδήποτε εκφράζει αντίθετη άποψη ή διατυπώνει ανησυχίες και φόβους για την οικονομία, τη χώρα και το λαό της».

Να λοιπόν που ο Τσε Ψυχάρης κάνει την επανάστασή του τώρα στα γεράματα. Γιατί; Σας αφήνουμε να το βρείτε. Όμως, να μιλά η προσωποποιημένη διαπλοκή αυτής της χώρας για κουκουλοφόρους χωρίς να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέπτη, τότε σίγουρα γελάει όλη η πιάτσα.

Δε μένει παρά να δούμε τον Ψυχάρη στο Σύνταγμα, αγκαλιά με τον… Κώστα Πρέκα, να απευθύνονται στους δανειστές λέγοντάς τους: «Ελάτε να τα πάρετε».

Τελικά, καλά λένε ότι τα στερνά τιμούν (ή χαντακώνουν) τα πρώτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: