5.11.12

Οι δεύτερες σκέψεις του Αλέξη...

Ως γνωστόν, από χθες η Κουμουνδούρου έχει μπει σε προεκλογικό ρυθμό.
Oχι γιατί προκηρύχθηκαν εκλογές, κάθε άλλο. Αλλά διότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τις ζήτησε, οπότε ώσπου να... γίνουν, θα πρέπει να συνεχίσει να τις ζητάει.

  Πάντως, πριν ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του αποφασίσουν ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εκλογές, είχαν κάνει… άλλες σκέψεις. Συγκεκριμένα, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είχε ρίξει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων το ενδεχόμενο να καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με στόχο να καθυστερήσει τη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αλλά και τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης (αφού, ως γνωστόν, όταν κατατίθεται πρόταση μομφής, σταματούν ΟΛΕΣ οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αρχίζει τριήμερη συζήτηση επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση).

Όμως, η πρόταση απορρίφθηκε αφενός γιατί δεν έχει περάσει ούτε 6μηνο από τις εκλογές και αφετέρου γιατί εκτιμήθηκε ότι, ακόμη κι αν γινόταν δεκτή ως πρόταση, το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα θα ήταν να συσπειρωθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και να ξαναζεσταθούν οι σχέσεις μεταξύ Μαξίμου και ΔΗΜΑΡ….
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: