7.11.12

Το ΚΚΕ καταγγέλλει επίθεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...

Επίθεση «μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» σε μέλη της ΚΝΕ, έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, όπου καλούσαν τους μαθητές να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις, καταγγέλλει το ΚΚΕ.

«Η ομάδα των φασιστοειδών, με... επικεφαλής γνωστά στελέχη μπράβους [...] και [...] της Χρυσής Αυγής αρχικά με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να διώξουν τα μέλη της ΚΝΕ. Όταν διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατία δεν είχε αποτέλεσμα επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ τονίζεται ότι «η συμμορία της Χρυσής Αυγής πήρε την κατάλληλη απάντηση, καθώς προς βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ», οι οποίοι «κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό, παρότι αυτοί έβγαλαν μαχαίρια».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι: «αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία είναι ένας ύπουλος αντικομμουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός, που στηρίζεται από το σύστημα και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στους νέους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην Ε.Ε. και τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές».

«Η απάντηση που τους έδωσαν τα μέλη της ΚΝΕ και οι απεργοί εργάτες δείχνει το πώς ο λαός και η νεολαία μπορούν να απομονώσουν, να αποκαλύψουν και να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική και εγκληματική δράση των ναζιστών» τονίζει το ΚΚΕ. Επισημαίνει ότι: «υπάρχουν όλα τα στοιχεία, τα ονόματα ακόμα και τα αποτυπώματά τους στα ρόπαλα» και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς «είναι υπεύθυνη για το αν θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: