21.11.12

Απογοήτευση Γιούνκερ...

Την απογοήτευσή του για τη μη επίτευξη συμφωνίας εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που έπρεπε.

Εμφανώς απογοητευμένος από ... το γεγονός ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατάφεραν σήμερα να καταλήξουν σε συμφωνία για την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ερωτηθείς αν είναι απογοητευμένος που δεν επετεύχθη συμφωνία, ο κ. Γιούνκερ απάντησε με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος: «στην Ευρώπη δεν έχω πια αυταπάτες».

Όπως εξήγησε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία γιατί η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία δεν κατάφεραν να βρουν μια συμβιβαστική λύση με το ΔΝΤ, σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Όπως είπε, απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα και τη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου. Σημείωσε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα από την πλευρά της, έχει κάνει αυτό που έπρεπε.

Σε ερώτηση αν κατά την εκτίμησή του θα υπάρξει συμφωνία στις 26 Νοεμβρίου, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ απάντησε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί σήμερα και επομένως θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί και τη Δευτέρα.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: