4.11.12

«Καθάρισε» εύκολα και τώρα Μονπελιέ!

Εν αντιθέσει με πέρυσι που την "πάτησε" με τον ΟΦΗ στο "Γ. Καραϊσκάκης", όταν το 2-0 μετατράπηκε σε λίγα λεπτά σε 2-2, φέτος ο Ολυμπιακός "καθάρισε" εύκολα το ματς με... 2-0 στο φαληρικό γήπεδο και έφτασε τους 25 βαθμούς σε εννέα αγώνες στη Superleague.

Οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητό τους στο πρωτάθλημα (οκτώ νίκες και μια ισοπαλία), έκαναν το "5 στα 5" στο "Κάστρο" τους και πλέον κοιτάζουν την επικείμενη μάχη με τη Μονπελιέ για το Champions League.

Ο Κώστας Μήτρογλου άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πειραιά με ωραίο αριστερό σουτ έπειτα από κομπίνα με τον Πάουλο Μασάντο στο 42', ενώ ο Πορτογάλος με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση στο 55' έκανε... σεφτέ στα γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.



Πως παρατάχθηκαν οι Πειραιώτες

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, θέλοντας να φρεσκάρει λίγο την ομάδα του ενόψει του αγώνα που έπεται για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Κάρολ ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ, ο Μανιάτης δεξί μπακ και ο Χολέβας3 ήταν αριστερά. Οι Μανωλάς και Σιόβας ήταν στο κέντρο της άμυνας. Ο Φέισα ήταν το αμυντικό χαφ, οι Μασάντο και Γκρέκο οι δύο εσωτερικοί μέσοι, ενώ οι Αμπντούν και Βλαχοδήμος ήταν πίσω από τον Μήτρογλου.

Ο αγώνας

Όπως και στον αγώνα με την Ξάνθη, ο Ολυμπιακός είχε αρκετά προβλήματα στο ξεκίνημα και δεν μπορούσε εύκολα να βρει ρυθμό. Ο Νίκος Αναστόπουλος είχε παρατάξει αρκετά "σφιχτά" την ομάδα του και αυτό δυσκόλευε την προσπάθεια των Πειραιωτών να παράξουν παιχνίδι και να κάνουν ευκαιρίες.

Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στους φιλοξενούμενους και ήταν διπλή. Ο Παπάζογλου έκανε το σουτ από καλή θέση, ο Κάρολ έδιωξε, ο Κουτσιανικούλης πραγματοποίησε νέα προσπάθεια, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού κράτησε και πάλι το μηδέν.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκανε κάποιες μικροευκαιρίες και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Κρητικών. Τελικά το γκολ ήρθε από στημένη φάση λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ο Αμπντούν κέρδισε φάουλ σε πλάγια θέση και λίγο έξω από την περιοχή, ο Μασάντο το εκτέλεσε με πάσα για τον Μήτρογλου, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουναρίδη για το 1-0. Σε ένα κρίσιμο σημείο οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ.



Το "κλείδωσε" ο Μασάντο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και τον Ολυμπιακό να έχει πάλι την μπάλα στα πόδια του, να ελέγχει τον ρυθμό και να φτάνει και σε δεύτερο τέρμα με τον Μασάντο στο 55', ο οποίος έκανε σεφτέ με τη νέα του ομάδα. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από πλάγια θέση, εκμεταλλεύτηκε και την κακή θέση του Γουναρίδη και έκανε το 2-0 εν μέσω αποθέωσης.

Από εκεί και πέρα, πρώτο μέλημα για τους γηπεδούχους ήταν να κατεβάσουν... στροφές και να κρατήσουν δυνάμεις για τη Μονπελιέ, δίχως να κινδυνεύσουν. Όπερ και εγένετο...

Ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στους τρεις πόντους, διατήρησε το αήττητό του και την διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του και πλέον κοιτάζει το ματς με τους Γάλλους που θα κρίνει πολλά για το ευρωπαϊκό του μέλλον.



Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μασάντο, Φέισα, Μήτρογλου (80’ Πάντελιτς), Βλαχοδήμος (72’ Φετφατζίδης), Χολέβας, Σιόβας, Μανωλάς, Γκρέκο, Αμπντούν (87’ Λυκογιάννης).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Ζαχαράκης, Σόουζα (73’ Σαρ), Κουρδάκης, Βάντο, Μπανούσης (60’ Μπούρμπος), Ιωαννίδης, Λαμπρόπουλος, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Βιτώρος (73’ Ζορμπάς).
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: