2.11.12

Αϊτή: Έκκληση για διεθνή βοήθεια...


Εικόνες καταστροφής μετά το πέρασμα του «Σάντι»
Έκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυναν οι αρχές της Αϊτής, μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Σάντι» από τη χώρα.
«Απευθύνω έκκληση προς τη διεθνή αλληλεγγύη για να σπεύσει να βοηθήσει τον πληθυσμό, να...
μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τις προσπάθειές μας που αποβλέπουν στη διάσωση ανθρώπινων ζωών και αγαθών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λοράν Λαμότ στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, οι ζημιές στον αγροτικό τομέα ανέρχονται σε 104 εκατ. δολάρια.

Σήμα κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων χολέρας μετά την καταστροφή, έκρουσε από την πλευρά της η υπουργός Δημόσιας Υγείας Φλοράνς Γκιγιόμ.
Ο Σάντι σάρωσε την περασμένη εβδομάδα τη νοτιοανατολική Κούβα, προκαλώντας 11 θανάτους και ζημιές.

Στο μεταξύ, η Ρωσία έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, η οποία καταμετρά 11 νεκρούς από το πέρασμα του Σάντι και σημαντικές υλικές ζημιές, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης.

Ένα αεροσκάφος το οποίο μεταφέρει 32 τόννους ανθρωπιστικής βοήθειας απογειώθηκε απόψε από τη Μόσχα με προορισμό το Σαντιάγο ντε Κούβα, στα νοτιοανατολικά της νήσου, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Σάντι σάρωσε την περασμένη εβδομάδα τη νοτιοανατολική Κούβα, προκαλώντας 11 θανάτους και ζημιές, των οποίων την έκταση δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν ακόμη οι αρχές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: