24.11.12

Μεϊμαράκης: «Τη Δευτέρα θα λύσουμε το ταμειακό, τα άλλα θα είναι ανοιχτά» (ΒΙΝΤΕΟ)...

«Η πολιτική τα τελευταία χρόνια γέμισε από γκλαμουράτους και ’’Lifestyle’’ τύπους»...
Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως Πρόεδρος της Βουλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το Eurogroup της Δευτέρας πιστεύοντας πως «η Τρίτη θα είναι μια ... διαφορετική ημέρα» και επεσήμανε πως «τη Δευτέρα θα λύσουμε το ταμειακό, τα άλλα θα είναι ανοιχτά».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σχετικά με τους υπαλλήλους της Βουλής και τα προνόμια τους επεσήμανε πως «όπου υπήρχαν υπερβολές θα τις διορθώσουμε». Ξεκαθάρισε πως «δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι και δεν μπορούν να στοχοποιούνται». Οι υπάλληλοι δεν τα πήραν μόνοι τους. Τους τα έδωσαν κάποιοι, είπε ο Β. Μεϊμαράκης. Ενώ ανέφερε πως «είμαστε σε συνεννόηση με τους υπαλλήλους της Βουλής για τον εξορθολογισμό του ΕΦΑΠΑΞ». Επίσης, αναφορικά με τον τρόπο που προσλαμβάνονται, σχολίασε πως η διαδικασία άλλαξε και πλέον οι προσλήψεις από τον Δεκέμβριο του 2011 και μετά, γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.


Αναφορικά με τους μισθούς των βουλευτών και τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν, ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως τα έξοδα για να λειτουργήσει σωστά ένας βουλευτής είναι πολλά, ιδιαίτερα για αυτούς της επαρχίας. Ενώ τόνισε πως «Η πολιτική τα τελευταία χρόνια γέμισε από γκλαμουράτους και ’’Lifestyle’’ τύπους». Και πρόσθεσε, πως θα «πρέπει να γίνει ορθολογικότερη διαχείριση των κονδυλίων της Βουλής».


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: