5.11.12

Βενιζέλος βλέπει Κουβέλη...


 Πιέσεις στο παρα πέντε, για να αλλάξει πλεύση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ...
Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη, με στόχο να πείσει, έστω και στο παρά πέντε, τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς να κάνει πίσω για τα εργασιακά και να υπερψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος περιλαμβάνει το... σύνολο των προαπαιτούμενων ενεργειών του Μνημονίου θα επιδιώξει να έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την πρόθεσή του αυτή γνωστοποίησε ο κ. Βενιζέλος και στον πρωθυπουργό, με τον οποίο είχε χθες το απόγευμα στη Βουλή συνάντηση διάρκειας τριών τετάρτων, η οποία χαρακτηρίστηκε «εξαιρετικά καλή και εποικοδομητική».

Μάλιστα έκανε αναφορά στην κρίση που ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ για να επισημάνει ότι παρά το πολιτικό κόστος «δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δεν υπεκφεύγουμε, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε μισόλογα, αλλά αναλαμβάνουμε την ευθύνη γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει τις επαφές με τους αντάρτες του κόμματος ενόψει της ψηφοφορίας την Τετάρτη στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί την παραμονή της Δημοκρατικής Αριστεράς στο κυβερνητικό σχήμα. Υπαινίσσεται όμως ότι σε περίπτωση κατά την οποία το κόμμα του κ. Κουβέλη δεν ψηφίσει τα μέτρα, θα πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: