2.11.12

Επιστροφή δια της τεθλασμένης...


Το «μπαλάκι» στον Λιάτσο, που είχε καρατομήσει τους δύο δημοσιογράφους, πέταξε το ΔΣ της ΕΡΤ σχετικά με την επιστροφή του Κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση»

Συγκεκριμένα, μετά από... 

τρίωρη συζήτηση, τα μέλη του ΔΣ εκτίμησαν ότι δεν έχουν αρμοδιότητα να αποφασίσουν, αφού πρώτα δικαίωσαν την αρχική επιλογή του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, όσο και τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, Νίκου Σίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τις επόμενες ημέρες, ο Αιμίλιος Λιάτσος αναμένεται να καλέσει τους δύο δημοσιογράφους στο γραφείο του, προκειμένου να κάνει μια συζήτηση μαζί τους και ανάλογα με αυτήν, αλλά και τη στάση που θα κρατήσουν, θα εξαρτηθεί αν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Ν.Τέλλης: Επιβεβλημένη η επαφή της διοίκησης με τους δύο δημοσιογράφους

Αργά το βράδυ ο πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, Νίκος Τέλλης, με ανακοίνωσή του εξηγεί το σκεπτικό που αναπτύχθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ για την υπόθεση των δύο δημοσιογράφων και καταλήγει λέγοντας πως είναι επιβεβλημένη η επαφή των κ. Αρβανίτη και Κατσίμη με τον Αιμίλιο Λιάτσο για να δοθούν «αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΔΣ, Νίκου Τέλλη:

«Κατ’ αρχήν δεν στερείται βάσεως η συζήτηση περί παραβιάσεως κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους των παρουσιαστών της εκπομπής. Κανόνες οι οποίοι, μεταξύ των άλλων, επιβάλλουν τόσο την επαρκή διασταύρωση των μεταδιδόμενων πληροφοριών όσο και το να δίδεται η δυνατότητα δημοσιοποίησης των απόψεων όλων των, κάθε φορά, εμπλεκομένων. Από την άλλη μεριά, πάντως, παίρνοντας υπόψη ότι:

- α) μόνο προσωρινώς απομακρύνθηκαν από την εν λόγω εκπομπή οι παρουσιαστές της και
- β) εάν τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση,

θεωρώ επιβεβλημένο τις επόμενες κιόλας ημέρες να υπάρξει επαφή της διοίκησης με τους δύο δημοσιογράφους, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το επίμαχο περιστατικό της εκπομπής και όσα επακολούθησαν».

crime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: