6.11.12

"Λαοθάλασσα" οργής και αγανάκτησης στην Κρήτη...



Με τη βοήθεια ...τρακτέρ, οι συνδικαλιστές ανέβηκαν στο μπαλκόνι του κτιρίου και ανήρτησαν πανό- Με πολύ μεγάλη συμμετοχή οι πορείες διαμαρτυρίας- Στους δρόμους βγήκαν νέοι , παιδιά και ηλικιωμένοι .
Έξω απο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκονται... εδώ και λίγη ώρα οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στην μεγαλειώδη, όπως χαρακτηρίστηκε, πορεία διαμαρτυρίας , με αιχμή τα νέα μέτρα που ψηφίζονται αύριο απο τη Βουλή.

Με τη βοήθεια ενός τρακτέρ, και προκειμένου να μην υποστεί ζημιές η είσοδος του κτιρίου, συνδικαλιστές του ΕΚΗ και της ΑΔΕΔΥ ανέβηκαν στο μπαλκόνι και ανήρτησαν πανό, ενώ και στη συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου. ένταση επικράτησε όταν ομάδα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των συνδικαλιστών.





Το "ληστρικό τραπεζικό σύστημα" θέλησαν να καυτηριάσουν οι επαγγελματοβιοτέχνες μέλη της ΟΕΒΕΝΗ, που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο του Ηρακλείου , πραγματοποιώντας αποκλεισμό και μη επιτρέποντας στους εργαζόμενους στην τράπεζα να μπουν μέσα.



Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΝΗ, σε έκτακτη συνεδρίαση του την περασμένη εβδομάδα, με τη συμμετοχή των Προέδρων των Σωματείων μελών της, αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ με ολοήμερο κλείσιμο σήμερα των επιχειρήσεων.





Στις 10.00 ξεκίνησε με πολύ μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης. Εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, οικογενειάρχες με τα παιδιά τους συμμετέχουν διατρανώνοντας την αντίθεση τους στα νέα επώδυνα μέτρα. Η πορεία είχε κατάληψη τα γραφεία της Περιφέρειας, στην Πλατεία Ελευθερίας.



Στην είσοδο των γραφείων της Περιφέρειας σημειώθηκε ένταση μεταξύ των συνδικαλιστών, για το αν θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου, όπως ζητούσαν εκπρόσωποι του Σωματείου Οικοδόμων, λέγοντας πως υπάρχει σχετική απόφαση.

Αντίθετη άποψη ωστόσο είχαν εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΕΚΗ και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ

Να σημειωθεί ότι στο ύψος της διασταύρωσης της οδού 1821 με τη Λεωφόρο Καλοκαιρινού, το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και ακολούθησε άλλη κατεύθυνση.

Κατεύθυνση τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης είχε η πορεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου

Αύριο το απόγευμα, την ώρα της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, προγραμματίζεται παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.



Σημειώνεται ότι στο στόχαστρο διαδηλωτών βρέθηκαν όσα εμπορικά καταστήματα της πόλης άνοιξαν σήμερα, παρά τις περί του αντιθέτου προτροπές των συνδικαλιστικών τους οργάνων


Από τη χθεσινή κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξι- Φωτογραφία Image-Services



Για δεύτερη μέρα οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι αυτοκινηστές πραγματοποιούν από χθες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες , καθώς όπως καταγγέλλουν στο πολυνομοσχέδιο περιέχεται άρθρο που «ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού έργου» των ταξί.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: