8.11.12

Πανελλαδική κτηνοτροφική διαμαρτυρία για τη «ΔΩΔΩΝΗ» ...

Σε πανελλαδική κτηνοτροφική διαμαρτυρία για την πώληση της βιομηχανίας γάλακτος «Δωδώνη» αποφασίστηκε να προβεί την ερχόμενη Δευτέρα η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων. 
Οι κατά τόπους σύλλογοι κτηνοτρόφων θα καθορίσουν τη μορφή της κινητοποίησης σε κάθε...
νομό της Ελλάδας και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Δημήτρη Καμπούρη, η σχετική διαμαρτυρία θα είναι είτε κάποια συγκέντρωση, είτε κάποια άλλη κινητοποίηση, ακόμη και η έκδοση ψηφισμάτων.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη Τετάρτη οι κτηνοτρόφοι θα συμμετέχουν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε νομό στην πανευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας. Εξάλλου κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων θα γίνουν στις 21 Νοεμβρίου στον ΕΛΓΑ Καβάλας, στις 28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με διανομή κτηνοτροφικών προϊόντων, στις 5 Δεκεμβρίου στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος στην Λάρισα και στις 12 Δεκεμβρίου στην Πάτρα. Στις 16 Δεκεμβρίου τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Κτηνοτρόφων θα συνεδριάσουν στον Αλμυρό Βόλου προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να συντονίσουν τη δράση τους με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Παράλληλα σχεδιάζονται συλλαλητήρια διαμαρτυρίας τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη και τον Μάρτιο στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, «η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέχει από τη γνώση των προβλημάτων του χώρου, αδυνατεί ή δεν θέλει να δώσει λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: