10.11.12

Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι η τρόικα ζήτησε λίστες με τους υπάλληλους που θα απολυθούν...


Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» περί αιτήματος της τρόικας να δοθεί κατάλογος με τα ονόματα όσων απολυθούν από το Δημόσιο έως το τέλος του έτους. «Ούτε..
. λίστες υπάρχουν, ούτε ζήτησε η τρόικα κάτι τέτοιο», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι δεν είναι έτοιμο ακόμη το νομοσχέδιο, ούτε έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για την εφαρμογή της ρύθμισης που αφορά στην κινητικότητα στον δημόσιο τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης διαβεβαίωσε με σημείωμά του ότι η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απόλυση, αλλά μετακίνηση σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, «προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».

Ο κ. Μανιτάκης είχε συνάντηση για το θέμα με την ΑΔΕΔΥ, η οποία δεν πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού.

«Τις διαβεβαιώσεις του υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 13 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα αποτελεί «συμφωνημένη υπόθεση», «αλλά εκκρεμεί ακόμη η επίσημη έγκριση».

Σε ανταπόκριση του περιοδικού, από τη Θεσσαλονίκη, αναφέρεται ότι η τρόικα περιμένει να αποχωρήσουν από τον δημόσιο τομέα 2.000 υπάλληλοι ώς το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: