29.11.12

Σπηλιωτόπουλος: Αντισυνταγματική η αναδρομικότητα στους νόμους...


Αιχμές για κυβερνητικές συμπεριφορές, όπως αυτή του ΥΠΕΚΑ για την αγορά των ΑΠΕ, άφησε ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει...
αναδρομικότητα στους νόμους σε θέματα όπως οι έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά με αναδρομική ισχύ. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε δε λόγο για αντισυνταγματικότητα της αναδρομικότητας.

Για τη συμφωνία του Εurogroup τόνισε ότι «αν πάρει μπροστά η οικονομία θα κερδίσει και ο πολίτης. Οι θέσεις εργασίας δεν προκύπτουν από τον ουρανό, το θέμα είναι πώς δίνεις κίνητρα. Εξαρτάται από εμάς».

«Έκλεισε ένας κύκλος με εξέλιξη πολύ καλύτερη απ’ ό,τι περιμέναμε, είναι προσωπικό έργο του κ. Σαμαρά. Τώρα πρέπει να ανοίξει καινούριος κύκλος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι μετά από πολύ σκληρή δουλειά αναστράφηκε το κλίμα δυσπιστίας, και τα τρία κόμματα βοήθησαν για να φτάσουμε σε μια απόφαση που βάζει οριστικό τέλος στα σενάρια εξόδου και στη δυσπιστία του ΣΥΡΙΖΑ για τη δόση. «Η Ελλάδα παίρνει βαθιά ανάσα» είπε.

«Η συμφωνία του Eurogroup δεν αλλάζει τίποτα για τη ζωή των συνταξιούχων και των μισθωτών, είναι εκ νέου αποτυχημένη απόπειρα διαχείρισης του χρέους που δεν πρόκειται να οδηγήσει στη διατηρησιμότητα του χρέους. Δεν πρόκειται να πιάσουμε τους στόχους. Θα περάσουμε μια μαύρη δεκαετία για να φτάσουμε το χρέος προ μνημονίου, θα μάς έρθει η λυπητερή μετά το 2022. Η λύση θα ήταν η διαγραφή του χρέους» ανέφερε το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης.

Ο κ. Καλύβης ζήτησε να φύγει το γρηγορότερο δυνατό η κυβέρνηση από την εξουσία.

Από την πλευρά του, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Μαργαρίτης τόνισε ότι η έξοδος από το ευρώ θα είχε δραματικές συνέπειες. Σημείωσε ότι με την απόφαση του Eurogroup άνοιξε σοβαρά ο δρόμος για τη βιωσιμότητα του χρέους, και παρά τις επιμέρους διαφωνίες της, η ΔΗΜΑΡ κράτησε συνεπή στάση στηρίζοντας την κυβέρνηση για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων και καταστροφικών όπως τις χαρακτήρισε εκλογών...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: