4.11.12

«Δεν μπορούμε πια να κάνουμε πίσω» λέει ο Σαμαράς...



«Σήμερα βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσιμη και το αναγνωρίζουν οι πάντες». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είναι ώρα να... μιλήσουμε για το παρελθόν, αυτά εξάλλου τα ξέρουμε όλοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός, «τώρα καλούμαστε να υπηρετήσουμε ύψιστα συμφέροντα έθνους και μόνο αυτά» πρόσθεσε.

«Κορυφαίο στοιχείο που υπαγορεύει τις υποχρεώσεις των πολιτικών είναι να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στο λαό και να επιτελέσουμε το καθήκον μας», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό στο μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν είχαμε καμία περίοδο χάριτος».

Αναφορικά με τις κρίσιμες ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «οριστική νίκη στη μάχη για την αξιοπιστία της χώρας» ενώ τόνισε πως «τα μέτρα δεν θα τα ψηφίσουμε γιατί μας τα ζητάνε αλλά γιατί τα είχαμε ανάγκη ως χώρα».

Υπενθύμισε, πάντως, ότι η ψήφιση των μέτρων είναι αναγκαία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.

Ενώ μιλώντας για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, τόνισε ότι αυτή έχει βελτιωθεί. «Έχει αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν και αυτό βελτίωσε τη διαπραγματευτική μας θέση», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

«Αν μας υποχρέωναν να βγούμε από το ευρώ, θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε το 2009, κάτι δεν δεν έχει συμβεί πουθενά ποτέ στον κόσμο σε περίοδο ειρήνης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: