25.11.12

Οταν ο Γλέζος αιφνιδίασε τον Ράιχενμπαχ...

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ πήγε στην οικία του Μανώλη Γλέζου για να συζητήσουν (και) το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Τι του είπε ο κ. Γλέζος και άφησε σχεδόν άναυδο τον επικεφαλής της Task Force;

«Τα ... λεφτά όπως έχουν υπολογιστεί με σημερινές τιμές είναι 108 δισ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι. Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις αποπληρωμής και γι' αυτό σας είπα ότι δεν θέλουμε να βάλουμε τη θηλιά στο λαιμό της Γερμανίας» είπε ο κ. Γλέζος, με τον αιφνιδιασμένο συνομιλητή του να ζητά λεπτομέρειες για τον τρόπο υπολογισμού του παραπάνω ποσού.

«Ζητούμε κάτι απλό» συνέχισε ο κ. Γλέζος «αντί η Γερμανία να πληρώσει μετρητά, να πληρώσει έναντι του χρέους, με ειδικές συμφωνίες, όλες τις απαιτήσεις των γερμανικών εταιρειών προς την Ελλάδα. Επιπλέον για όλα τα Ελληνόπουλα που επιθυμούν να σπουδάσουν στη Γερμανία ή για τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν το μεταπτυχιακό τους στη Γερμανία, να αναλάβει τα έξοδά τους το γερμανικό δημόσιο. Δεν θα ζητούσα αυτό το πράγμα εάν δεν είχαμε αποδείξει ότι πράγματι οφείλει η Γερμανία. Εστω και ένα ερώ να οφείλει, πρέπει να το ξεπληρώσει».


"
Βήμα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: