10.11.12

Διακοπή αποκαλυπτικής εκπομπής ΒΒC λόγω πολιτικού σκανδάλου...

Έπειτα από δυσφήμιση για παιδεραστία πρώην στελέχους των Τόρις...
Το BBC διέκοψε χθες όλα τα ερευνητικά ρεπορτάζ της αποκαλυπτικής εκπομπής του Newsnight διότι απετέλεσε την πηγή για συκοφαντικές κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν, μέσω του Ίντερνετ, κατά ...
ενός παλαιού σημαίνοντος στελέχους του Συντηρητικού Κόμματος για παιδεραστία.

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο εξέφρασε την «απερίφραστη» συγγνώμη του για την μετάδοση μίας εκπομπής του Newsnight, στην οποία αναφερόταν πως ένα πρώην σημαίνον μέλος των Τόρις είχε κατ’ επανάληψη κακοποιήσει σεξουαλικά έναν ανήλικο σε ξενώνα νέων στην Ουαλία κατά τη δεκαετία του ’70.

Το ΒΒC δεν είχε αναφερθεί ονομαστικά στον εν λόγω πολιτικό, στην εκπομπή που είχε μεταδοθεί την περασμένη εβδομάδα, όμως το όνομα του πρώην υπευθύνου των Οικονομικών του Συντηρητικού Κόμματος Άλισταιρ Μακάλπιν είχε κυκλοφορήσει ευρέως στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως υπόπτου για τις καταγγελλόμενες πράξεις παιδεραστίας.

Μολαταύτα, ο κατήγορος του Στιβ Μίσχαμ, πρώην ένοικος του ξενώνα νέων Μπριν Έστιν στην Ουαλλία δήλωσε εχθές πως ο Μακάλπιν δεν ήταν ο δράστης της σεξουαλικής του κακοποίησης και πως έκανε λάθος ως προς την ταυτότητά του.

«Ο Μίσχαμ συνέταξε απόψε (χθες) ανακοίνωση, στην οποία τονίζει πως αναγνώρισε λανθασμένα τον άνθρωπο, του οποίου έπεσε θύμα και εξέφρασε τη συγγνώμη του» ανακοίνωσε το BBC, προσθέτοντας πως και αυτό από την πλευρά του εκφράζει «την απερίφραστη συγγνώμη» του «για τη μετάδοση αυτής της πληροφορίας».

Από την πλευρά του ο Μακάλπιν κατήγγειλε ως «απολύτως ψευδείς και βαριά δυσφημιστικούς» τους υπαινιγμούς, τονίζοντας πως ουδέποτε έχει επισκεφθεί κανέναν τέτοιο ξενώνα, πόσο μάλλον τον Μπριν Έστιν, ενώ οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν πως θα ασκήσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των μέσων ενημέρωσης που διέδωσαν την είδηση.

Στην ανακοίνωσή του, το δίκτυο προσθέτει πως ο γενικός διευθυντής του BBC Τζορτζ Έντγουϊστλ διέταξε το Newsnight να ζητήσει συγγνώμη και να σταματήσει όλες τα ερευνητικά ρεπορτάζ του «προκειμένου να κατασφαλισθεί η «εγκυρότητα και ο έλεγχος της παραγωγής» τους.

Επίσης ανακοινώνεται η διακοπή της συνεργασίας με το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, με την οποία εργάσθηκε για την παραγωγή του συγκεκριμένου επεισοδίου, και πως διατάχθηκε έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: