9.11.12

Νew York Times: «Η Ελλάδα πίνει το κώνειο»...



«Η Ελλάδα πίνει το κώνειο» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου των «New York Times» όπου σχολιάζει ότι η ψήφιση του τρίτου μνημονίου από το κοινοβούλιο, δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, αφού ... θα βυθίσει περαιτέρω την οικονομία στην ύφεση και τους Έλληνες στην ανεργία.

«Η ελληνική Βουλή έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει την Πέμπτη παρά τις όποιες αποστασίες από τον κυβερνητικό συνασπισμό» γράφουν οι New York Times.

«Σε αντάλλαγμα οι διεθνείς πιστωτές υπόσχονται να σκεφτούν αλλά όχι και να εγγυηθούν μειώσεις επιτοκίων ή επιμήκυνση αποπληρωμής... για να αποφύγουν μια χρεοκοπία» συνεχίζει το άρθρο.

«Γεγονός είναι ότι σχεδόν όλα όσα έχουν περιληφθεί σε αυτό το πακέτο έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει παταγωδώς. Αυτά τα δυσάρεστα μέτρα δεν θα κάνουν τίποτα για να εξυπηρετηθεί το ελληνικό χρέος, για να έρθει πιο κοντά σε ισορροπία ο προϋπολογισμός ή για να διευκολυνθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα για να αναβιώσει την οικονομία της. Αντιθέτως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βυθίσουν ακόμη περισσότερο μία οικονομία που έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 25% καθιστώντας ανέφικτη τη δημοσιονομική βελτίωση», σημειώνει η εφημερίδα.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της όταν η οικονομία της καταρρέει» αναφέρεται επίσης.

«Οι Έλληνες χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό σύστημα που απέτυχε να τους υπερασπιστεί» προσθέτει ο αρθρογράφος.

«Και πολλοί πιστωτές -όπως υποπτευόμαστε- ξέρουν ότι η απάντηση δεν είναι περισσότερη λιτότητα».

Ενώ στρέφει τα «πυρά» του και κατά της Γερμανίας και της Μέρκελ λέγοντας ότι «η Μέρκελ εξακολουθεί να πιστεύει ότι η οικονομική τιμωρία θα πιέσει τους Έλληνες να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Μπορεί αυτή να είναι μια πολιτική ρητορεία για να κερδίσει η κυρία Μέρκελ τις εκλογές στη Γερμανία αλλά είναι και μια βαθιά και βαθύτατα ανούσια τραγωδία για την Ελλάδα» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: