6.11.12

Η Κατριβάνου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στεγνά την Ελλάδα στην Human Rights Watch των ΗΠΑ! ...

Τι απάντησε η Κατερίνα Παπακώστα!...
Σήμερα, με αφορμή την διήμερη επίσκεψη του Προέδρου του Human Rights Watch στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνάντηση διακομματικής αντιπροσωπείας της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και κλιμάκιου του...
Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch). Από πλευρά της ΜΚΟ Human Rights Watch συμμετείχε ο Δ/ντής Hugh Williamson και άλλοι.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Βιρβιδάκης, η Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Κατερίνα Παπακώστα, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Τζάκρη Θεοδώρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Βασιλική Κατριβάνου, από τη ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Πανούσης.

Από την ελληνική πλευρά παντως υπήρχε διάσταση απόψεων όσον αφορά το τι πρεσβεύει η Ελλάδα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου είχε έρθει εξοπλισμένη για να κάνει όσο το δυνατόν πιο ρόμπα την Ελλάδα. Έγγραφα πηγαίνανε και ερχόντουσαν που "τεκμηρίωναν" πόσο αφιλόξενη και σκληρή χώρα είναι η Ελλάδα.

Την κατάσταση πήγε να μαζέψει η Κατερίνα Παπακώστα που έκανε λόγο για μία χώρα που "γέννησε τη φιλοξενία και την παρέδωσε στον υπόλοιπο κόσμο"

Να σημειωθεί ότι η διεθνής οργάνωση Human Rights Watch δημοσιοποίησε τον περασμένο Ιούλιο, μια έκθεση 99 σελίδων με τίτλο "Μίσος στους δρόμους - Ξενοφοβική βία στην Ελλάδα". Στην έκθεση καταγράφεται η αποτυχία της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στην αποτροπή και την τιμωρία των επιθέσεων σε μετανάστες.

Η Κατερίνα Παπακώστα υπεραμύνθηκε της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, λέγοντας πως η χώρα μας, πολύ πιο πριν από άλλες χώρες, από το 1979, διαθέτει θεσμικό πλαίσιο για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων, ενώ η Αστυνομία της είναι η πιο φιλική της Ευρώπης.
Πάντως η Κατριβάνου είχε να πει μια κακή κουβέντα για όλους και φυσικά για την ελληνική αστυνομία....
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: